Beneficii ale uleiurilor esenţiale

0 Shares
0
0
0

Uleiurile și amestecurile esențiale pot fi folosite literalmente în mii de moduri. O parte din bucuria uleiurilor esențiale este învățarea de noi modalități de a vă folosi colecția, crearea propriilor rețete amestecând uleiuri și partajarea cu prietenii!

Dacă sunteți nou în domeniu, vă recomandăm să încercați cât mai multe arome și să vedeți ce vă place cel mai mult. De asemenea, uleiurile și amestecurile esențiale sunt cele mai eficiente atunci când sunt utilizate în mod regulat ca parte a vieții de zi cu zi.

Scapă de anxietate

Aceasta este una dintre cele mai frecvente utilizări ale uleiurilor esențiale. Lavanda și tămâia sunt două dintre cele mai bune uleiuri esențiale pentru reducerea senzaţiilor anxioase. Adăugați 3 picături de lavandă și 1 picătură de tămâie în difuzor și umpleți cu apă, apoi difuzați timp de 20 de minute pentru a combate anxietatea.

Fă duş ca şi când ai fi la Spa

Stropiţi câteva picături de ulei esențial pe fiecare perete al dușului și al ușii / perdelei de duș. Rulați un prosop mic, înmuiați ușor în apă și adăugați câteva picături de ulei esențial pe prosop. Așezați prosopul cât mai aproape de nivelul capului. Porniți dușul la cea mai mare temperatură și lăsați-l să funcționeze câteva secunde până când se produc aburi. După aceea, setați apa la temperatura dorită. Ta-da, aveţi un duș cu aburi. Încercați diferite uleiuri esențiale și vedeți ce vă place cel mai mult. Preferatele noastre sunt Lavanda, Lămâia și Menta.

Opreşte mâncărimea

Combinați câte 1 picătură de arbore de ceai, lavandă și mentă cu o cantitate mică de gel de aloe și aplicați pe mușcăturile de insecte sau zona iritată pentru a opri mâncărimea și pentru a calma roșeața.

Alină stomacul supărat

Menta este uimitoare pentru sistemul digestiv. Aplicați câteva picături pe o cârpă caldă și puneți-le pe stomac sau adăugați 3 picături la un ulei purtător și masați pe zona afectată.

Fă-ţi somnul odihnitor

Aceasta este, de asemenea, o utilizare foarte obișnuită a uleiurilor și amestecurilor esențiale. Copaiba și Lavanda sunt minunate pentru somn. Umpleți difuzorul cu apă și adăugați 3-6 picături din unul dintre aceste uleiuri esențiale. Difuzați cu 30 de minute până la o oră înainte de culcare.

Desfundă sinusurile natural

Inhalarea uleiului difuzat de mentă ajută la desfundarea sinusurilor și oferă ușurare. Menta este excelentă pentru deschiderea căilor respiratorii. Se amestecă 2 picături cu un ulei purtător și se aplică pe tâmple și în jurul urechilor cu 8 picături de lămâie și 4 picături de arbore de ceai într-o sticlă cu spray. Agitați bine, apoi pulverizați după cum este necesar.

Creaţi un odorizant natural

Combinați 1 cană de apă distilată cu 8 picături de lămâie și 4 picături de arbore de ceai într-o sticlă cu spray. Agitați bine, apoi pulverizați după cum este necesar.

Detensionează muşchii după o zi de muncă sau după antrenament

Amestecaţi câteva picături de ulei de nucă de cocos cu 2 picături de mentă în palmă. Masaţi oriunde aveți nevoie. Copaiba este antiinflamator și este un analgezic natural care, combinat cu ulei de nucă de cocos, reduce și durerea, și inflamația. Pentru o mai mare ușurare, încercați mentă și copaiba combinate.

Pentru a vă achiziţiona uleiurile esenţiale preferate, în mod cât mai avantajos, creaţi-vă acum un cont doterra.

0 Shares
You May Also Like