Brățări fixe – Tipuri de elemente de fixare

0 Shares
0
0
0

Fiecare bijuterie este valoroasă pentru frumusețea, unicitatea și originalitatea sa. Dar toate trebuie să aibă aceeași proprietate – să se țină ferm pe gât, mâini, lobii urechilor.

Când vine vorba de brățări fixe, proprietatea depinde direct de calitatea mecanismului de blocare, care, de fapt, trebuie să fixeze în siguranță orice conexiune din produse, fie că este vorba de o brățară, lanț sau cercei. 

Tipuri de închizători pentru brățări fixe

 

Rolul încuietorii brățării nu este doar de a se închide bine și de a se ține ferm în această stare, ci trebuie, de asemenea, să fie confortabilă și combinată armonios cu produsul în sine.

Brățara agățată se poate desface oricând și, dacă mecanismul este foarte strâns, va fi incomod să o deschizi, mai ales că trebuie să faci acest lucru cu o mână. Dacă închizătoarea este voluminoasă iar lanțul subțire, o astfel de decorație nu va fi estetică.

Prin urmare, designerii moderni găsesc și creează brățări fixe care combină fiabilitatea cu frumusețea.

Închizătoare carabinier

Blocarea carabinier este considerată cea mai populară datorită fiabilității și rezistenței sale. Este utilizată pentru brățări mai grele, voluminoase. Este realizată sub forma unei bucle cu un suport special care acționează ca un arc. Inelul din interiorul carabinei este fixat în siguranță și previne deschiderea accidentală.

Este mai comod de utilizat, deoarece este destul de ușor de deschis cu o singură mână. Încuietorile carabinier sunt asamblate manual de către meșteri, iar calitatea înaltă a produselor depinde de profesionalismul și priceperea lor. În cazul defectării zăvorului cu arc, acesta poate fi ușor înlocuit și brățara poate fi purtată din nou.

Închizătoare box

 

Brățările box sunt mai puțin populare în gama de bijuterii. Necesită o mulțime de muncă, dar o astfel de închizătoare fixă se potrivește armonios cu modelul brățării și se fixează în mod fiabil. Închizătoarea box pentru brățară este de două tipuri: simplă și echipată cu unul sau două bucle de siguranță.

Acestea sunt realizate sub forma a două cutii, dintre care una are o gaură, iar cealaltă are un zăvor cu crestături. Aceste crestături sunt blocările conexiunii. Buclele de siguranță sunt aruncate deasupra cutiilor pentru o conexiune sigură.

Închizătoare cârjă sau comutare

 

Închizătoarea este destul de populară la realizarea brățărilor fixe, datorită ușurinței sale de fabricare. Modelul vine din antichitate, fiind ușor de folosit pentru brățările în stil etno.

Blocarea cu cârjă este destul de fiabilă dacă brățara este aleasă corect, ca dimensiune. Dispozitivul de blocare este realizat sub forma unei verigi în formă mare în care se introduce un știft în formă de T. Fixarea se efectuează numai datorită forței de tensiune – se dovedește simplă, dar convenabilă și destul de frumoasă.

Închizătoare cu cârlig

 

Cel mai simplu și cel mai vechi mod de a conecta nu numai brățări, ci și mărgele sau lanțuri. Datorită formei sale speciale, cârligul se potrivește cu ușurință în inelul de legătură, dar nu mai este posibil să iasă singur. Fixarea datorită forței de tensiune este destul de puternică și foarte confortabilă.

Brățări fixe fără închizătoare

 

Brățările fără închizătoare sunt cele mai populare modele de brățări turnate. Separând ușor capetele, brățara se fixează fix pe mână, putând fi ajustată la dimensiunea dorită.

 

0 Shares
You May Also Like