Cand ai nevoie de sisteme profesionale de irigatii?

0 Shares
0
0
0

Cel mai frumos vis pentru toti cei care locuiesc la bloc este acela de a-si permite ca intr-o buna zi sa isi cumpere o casa si sa se mute la casa.

Ei bine, cei care intr-un final ajung sa se mute la casa, cu siguranta vor pune mare pret pe curtea casei, pe care o vor amenaja dupa bunul plac.

O idee foarte inspirata de amenajare a curtii ar fi aceea de a opta pentru rulouri gazon, iar astfel curtea va avea mereu iarba verde si va arata impecabil.

In ceea ce priveste gazonul, este important de mentionat faptul ca acesta se poate monta aproape in orice perioada a anului, cu exceptia perioadelor in care solul este inghetat.

Referitor la gazon, este important de mentionat faptul ca acesta se monteaza foarte rapid, astfel ca pentru curtea casei nu este nevoie de mai mult de o zi pentru ca gazonul sa fie montat.

Deasemenea este foarte important de precizat faptul ca acesta trebuie sa fie tuns periodic, mai exact cel putin odata daca nu chiar de doua ori pe saptamana pe timpul verii, iar pentru tunderea gazonului este nevoie de o masina de tuns gazonul.

Apoi, pentru un gazon in curte este nevoie de unul dintre cele mai eficiente sisteme profesionale irigatii, dat fiind faptul ca gazonul trebuie sa fie udat foarte des.

Se spune ca in primele zece zile gazonul are nevoie de foarte multa apa pe metru patrat, dupa care trebuie udat in fiecare zi, insa are nevoie de o cantitate mai mica de apa pe metru patrat.

In ceea ce priveste sistemele profesionale de irigatii trebuie mentionat faptul ca acestea sunt de diferite tipuri, astfel ca se gasesc sisteme de irigare prin picurare, sisteme de irigare prin aspersie sau sisteme de irigare prin microaspersie.

Referitor la alegerea sistemului profesional de irigatie, fiecare isi va alege sistemul pe care il considera ideal pentru udarea gazonului din curte, in functe de buget.

Ei bine, cei care ajung sa se mute la casa cu siguranta trebuie sa isi imparta curtea in asa fel incat sa o amenajeze si cu gazon pentru a arata excelent, dar trebuie sa isi lase si o suprafata de teren pe care sa o foloseasca pentru agricultura.

Mai exact, suprafata respectiva de teren poate sa fie folosita pentru cultivarea unor legume (rosii, cartofi, ardei, ceapa, usturoi, salate, etc.), insa este important de mentionat faptul ca si in aceasta situatie este nevoie de utilizarea unui sistem de irigatie.

Cu siguranta ploaia nu ii va oferi pamantului suficienta apa astfel incat legumele sa poata creste fara probleme.

Asadar, cei care intr-un final ajung sa se mute in sfarsit de la bloc la casa, pot alege sa isi amenajeze curtea in cel mai frumos mod posibil cu gazon, insa pot alege si sa cultive in propria gradina legume pentru consumul propriu iar astfel nu vor mai fi nevoiti sa plece la supermarket sau in piata pentru a cumpara o  ceapa, o rosie, un castravete sau alte legume.

0 Shares
You May Also Like