Care este diferenta dintre sistemele de irigare comerciala si rezidentiala?

0 Shares
0
0
0

Apa este vitala pentru sanatatea plantelor, dar udarea manuala poate fi considerata o sarcina infernala, mai ales atunci cand afara este foarte cald. Tocmai de aceea, este indicat sa va indreptati atentia spre cele mai noi si spre cele mai performante sisteme si accesorii irigatii, pentru ca acestea va pot usura considerabil munca.

Cand vine vorba de irigare, scopul final al udarii adecvate si eficiente a gazonului si a plantelor poate fi acelasi, insa exista o varietate de sisteme de irigare pe piata care va pot ajuta sa atingeti acest obiectiv. Este important sa retineti ca atunci cand proiectati sistemul de aspersoare, totul incepe cu o sursa de apa. In acest articol ne uitam mai atent la ceea ce poate face un sistem comercial de irigare pentru dvs. si proprietatea dvs.

Care este diferenta dintre sistemele de irigare comerciala si rezidentiala?

Rezidential se refera la un sistem instalat pentru o casa de o singura familie. Sistemele comerciale de irigare sunt concepute pentru a furniza apa unor zone mai mari, cum ar fi complexe de apartamente, intreprinderi, scoli sau orice alta cladire care ofera servicii unui numar mare de persoane sau zone. Irigarea regulata ajuta la mentinerea terenurilor bine ingrijite, in special in cazul terenurilor de sport, care sunt utilizate in mod constant.

Cea mai importanta diferenta dintre cele doua tipuri de sisteme de irigatii este dimensiunea suprafetei pe care o acopera. Pentru proprietatile mai mari care necesita o sursa mai mare de apa – cum ar fi complexe de apartamente cu gradini mari si caracteristici de peisaj, terenuri scolare sau complexe de afaceri mari, este necesar sa existe un sistem comercial de irigare. Cu cat volumul sursei este mai mare, cu atat mai multa apa va fi eliberata, ceea ce va permite sa instalati un sistem intr-o zona mai mare.

Materialele joaca un rol important in proiectarea sistemului dvs. de irigare comerciala. Componentele majore includ un cronometru si capete de aspersoare. Acest tip de sistem este de obicei mai mare si ofera o acoperire mai mare decat sistemul rezidential mediu.

Cand aceste tipuri de piese (cum ar fi supapele si capetele de aspersoare) sunt mai mari, ele necesita conducte mai mari pentru a transporta si a retine apa in mod corespunzator, distribuind-o de la punctul A la B. Cu toate acestea, similar celor rezidentiale, sistemele comerciale de irigare pot fi construite gusturile peisagistice.

Care sunt avantajele instalarii unui sistem comercial de irigare?

In cazul in care afacerea sau scoala se inchide pentru vacanta, sistemul de irigare comerciala poate fi programat sa ude iarba in timp ce proprietatea este inchisa.

Pentru proprietati cu gradini sau scoli cu terenuri sportive, un sistem comercial de irigare poate contribui la reducerea supraincarcarii iarbii si / sau a plantelor. Acest lucru se datoreaza faptului ca sistemul incorporeaza setarile de zonare, oferind proprietarului proprietatii capacitatea de a controla cat de multa apa se deplaseaza acolo si in ce moment. Acest lucru poate ajuta si la reducerea pierderilor de apa.

Un sistem comercial de irigare va poate ajuta sa economisiti bani, reducand factura la apa, in timp ce sunteti mai constienti de mediul inconjurator. Acest lucru se datoreaza faptului ca sistemul ajuta la reglarea cantitatii de apa a proprietatii, reducand risipa de apa.

Ce tip de antreprenor ar trebui sa angajati pentru a instala sistemul dvs. de irigare comerciala?

Este important sa angajati specialistul de irigare potrivit pentru a va instala sistemul comercial. Volumul si presiunea apei trebuie sa fie corecte sau pot duce la aparitia mai multor probleme si pot costa mai mult pentru reparatiile de irigare in viitor. Un antreprenor profesionist va efectua o inspectie a proprietatii, identificand zonele care necesita atentie si va recomanda ce sistem sa se potriveasca cel mai bine aspectului.

Cand vine vorba de instalare, este recomandat sa alegeti un specialist care sa garanteze:

  • instalare curata si eficienta;
  • Pastrarea gazonului cat mai curat posibil;
  • Provocarea de minime tulburari;
  • Asezarea conductelor subterane fara a deranja terenul de deasupra.

Ei bine, in mare parte acestea sunt cateva dintre cele mai importante detalii pe care trebuie sa le cunoasteti despre sistemele de irigare. Cel mai important detaliu, este acela ca un sistem potrivit de irigare, va poate usura considerabil munca de udare a gazonului sau a altor plante.

0 Shares
You May Also Like