Care sunt avantajele incalzirii prin pardoseala?

0 Shares
0
0
0

Incalzirea prin pardoseala, denumita si incalzire prin pardoseala radianta, este o caracteristica de lux si o tendinta populara in locuinte noi, precum si in renovari care se concentreaza pe o viata curata, confortabila, bazata pe design, iar Salus Romania vine cu echipamente ideale pentru cei care isi doresc acest tip de incalzire a locuintei.

In urmatoarele randri vom discuta despre cele mai importante avantaje pe care le are acest tip de incalzire, iar dvs. cu siguranta veti fi siguri in momentul in care veti termina de citit articolul, ca acest tip de incalzire este ideal si pentru locuinta dvs.

Incalzire eficienta din punct de vedere energetic

Exista doua tipuri de incalzire prin pardoseala radianta ,  electrice  si  pe baza de apa  sisteme. Ambele ofera incalzire intr-o camera de la podea pentru o caldura consistenta si eficienta.

Sistemele de apa calda mentin apa calda prin conducte pentru a crea caldura, in timp ce incalzirea prin pardoseala electrica incalzeste cablajul sub podea pentru a genera caldura.

Radiatoarele traditionale trebuie incalzite la o temperatura ridicata (intre 149-167 grade Fahrenheit / 65-75 grade Celsius) pentru a incalzi o camera in mod eficient, in timp ce incalzirea prin pardoseala trebuie sa functioneze doar la o temperatura de 84 grade Fahrenheit / 29 grade Celsius sau mai putin, in functie de finisajul podelei, pentru a incalzi camera – consumand astfel mai putina energie si mentinand facturile de energie mult mai mici.

In plus, radiatoarele incalzesc mai intai aerul cel mai apropiat de acestea, de aceea camerele incalzite de radiatoare sunt predispuse la “pete reci”, ceea ce inseamna ca aerul se simte rece in mijlocul incaperii si foarte fierbinte langa radiatoare. De obicei, acest lucru duce la deschiderea unei ferestre deasupra radiatorului pentru a aduce niste aer proaspat.

Radiatia termica asigura caldura de pe podea in intreaga camera, fara pete reci sau umplutura in zona incalzita. Asadar, ca o scurta concluzie, spre deosebire de radiatoarele traditionale care pot face o camera sa se simta rece si uneori prea calda, incalzirea in pardoseala nu se supraincalzeste – in schimb, atinge temperatura dorita setata de dvs. folosind un termostat pe perete.

Nu necesita intretinere

Odata instalata, incalzirea in pardoseala nu necesita practic nicio intretinere si vine cu o garantie de 25-30 de ani, care va poate oferi o liniste totala.

Aceste tip de incalzire va poate oferi posibilitatea de a alege un termostat inteligent WiFi, fie daca doriti, cu un termostat programabil care poate fi programat pentru a asigura ca incalzirea se aprinde in anumite momente, oferindu-va optiunea de ao opri in timpul noptii.

Mai mult spatiu si libertate de proiectare

Cu incalzirea prin pardoseala radianta, va puteti bucura de intreaga camera fara radiatoare pe pereti. Chiar si cele mai moderne radiatoare ocupa spatiu pe un perete, imaginati-va libertatea de design pe care o aveti cu podele incalzite, puteti decora peretii asa cum doriti, pentru a face o declaratie sau pentru a obtine pur si simplu aspectul minimalist, indiferent de stilul dvs. preferat.

Lucreaza cu toate acoperitoarele de podea

Incalzirea prin pardoseala va ofera libertatea de a va proiecta casa asa cum doriti, profitand maxim de spatiul de perete si de podea. Si sunteti inca liber sa alegeti tipul de podea pe care doriti ca incalzirea prin pardoseala sa functioneze bine cu parchet laminat, lemn, piatra, covor si multe altele.

Siguranta si confort

Cand aveti incalzire prin pardoseala, nu mai trebuie sa va faceti griji cu privire la marginile ascutite sau la suprafetele fierbinti ale radiatoarelor  atunci cand membrii familiei mai tinere sunt in casa. Sistemul de incalzire este blocat in siguranta si nu va deveni prea fierbinte la atingere.

0 Shares
You May Also Like