Care sunt avantajele unei plante verzi in interiorul casei tale?

0 Shares
0
0
0

Astazi, mai mult ca niciodata, tendinta este verde! In farfuria ta, ca si in casa ta, plantelor li se acorda tot mai mult loc de mandrie.

Si pentru un motiv intemeiat: ecologizarea spatiului tau de locuit are multe virtuti!

Iata ca te invitam sa descoperi avantajele nebanuite ale unei plante verzi in interiorul casei.

Intareste Feng Shui-ul casei tale

Sa te simti bine acasa este o arta. O arta deja gandita si aplicata de chinezi cu mai bine de sase secole in urma: feng shui. O adevarata filozofie a vietii, feng shui-ul isi propune sa armonizeze spatiul tau de locuit pentru a te simti zen acolo, pentru a-ti imbunatati bunastarea generala si chiar sanatatea!

Principiul este de a gasi echilibrul intre diferitele materiale care simbolizeaza viata: metal, lemn, apa, pamant.

In habitatele noastre, le gasim cu usurinta pe primele trei, dar interioarele caselor sunt adesea lipsite de elementul pamant.

Decorarea casei tale cu una sau mai multe plante de interior va restabili armonia care este prezenta in mod natural in viata ta in aer liber.

O modalitate buna de a te simti mai bine acasa, in toata simplitatea!

Dai viata interiorului tau

Adaugarea unei plante verzi precum Strelitzia Nicolai, pasarea alba a cerului, 160 cm la decorarea casei tale este, de asemenea, o modalitate excelenta de a aduce interiorul la viata. Planta nu dezamageste niciodata: combina plantele verzi si mobilierul dupa dorintele tale si recomandarile de baza (expunerea, frecventa udarii etc.)! Esti arhitectul propriului ecosistem!

Odata ce totul este instalat, te poti odihni si urmari plantele tale cum prind viata, eclozeaza, se ofilesc… Odata cu ritmul anotimpurilor, decoratiunile tale interioare se schimba si se adapteaza mediului inconjurator. Reinnoirea lui perpetua are ceva foarte sanatos si foarte placut de observat!

Purifica aerul

Un alt avantaj semnificativ in favoarea plantelor de interior: ele nu doar iti decoreaza casa, ci purifica si aerul !

Intr-adevar, pentru fotosinteza lor, plantele au nevoie de dioxid de carbon. Prin urmare, iti ofera acest cadou: transforma poluarea casei tale in oxigen. Unele plante de interior au, de asemenea, specificul de a fi deosebit de depoluante.

Cand plantele produc umiditate prin frunzisul lor (transpira), ele trimit simultan aer catre radacinile lor, care furnizeaza oxigen microorganismelor din sistemul radicular. Aceste microorganisme transforma si alte substante din aer, cum ar fi substantele chimice toxice, in alimente si energie.

In decor, pentru a-ti armoniza interiorul, sau pentru a lupta impotriva poluarii, plantele verzi sunt cu siguranta un atu major pentru casa ta! Nu ezita sa iti ecologizezi spatiul de locuit!

Plantele si florile stimuleaza creativitatea

In timpul unui studiu de 8 luni, Universitatea Texas A&M a explorat legaturile dintre flori si plante si productivitatea muncii. Participantii au trebuit sa rezolve diferite tipuri de probleme in mod creativ in diferite tipuri comune de medii de birou. Unul dintre medii continea flori si plante, altul continea sculpturi, iar un al treilea nu continea elemente decorative.

In timpul studiului, atat barbatii, cat si femeile au demonstrat abilitati mai bune de rezolvare a problemelor si idei mai inovatoare in mediul de birou care contine flori si plante.

0 Shares
You May Also Like