Care sunt cele mai cunoscute mituri despre casele de amanet?

0 Shares
0
0
0

De multe ori, cei care au nevoie de bani, aleg sa se imprumute de la casele de amanet aur Bucuresti, dat fiind faptul ca acestea le ofera cele mai bune imprumuturi, in cele mai avantajoase conditii.

Ce presupune un astfel de imprumut? Ei bine, imprumutul de la o casa de amanet aur Bucuresti, inseamna ca un client primeste cu imprumut o anumita suma de bani, insa lasa drept garantie in schimbul banilor, bijuterii din aur sau alte obiecte de valoare, pentru a acoperi suma de bani imprumutata, in cazul in care nu isi plateste datoria.

In aceste conditii, la expirarea contractului de amanet, clientul ar intra intr-o perioada de gratie de cateva zile, iar mai apoi isi va pierde bunul daca nu va plati datoria.

Legat de casele de amanet insa, au aparut si foarte multe mituri odata cu trecerea timpului. Iata care sunt cateva dintre cele mai cunoscute mituri legate de aceste case de amanet aur Bucuresti.

Amanetul este doar pentru bijuterii

La inceputurile lor, intr-adevar casele de amanet se ocupau de preluarea bijuteriilor, insa odata cu trecerea timpului au aparut si alte servicii, cum ar fi amanetarea telefoanelor de exemplu sau amanetul auto. Acum, se pot amaneta chiar si aparatele electrocasnice sau aparatura muzicala poate fi amanetata in cele mai avantajoase conditii.

Bunurile nu sunt evaluate corect

Nu de putine ori ni se intampla sa auzim ca multe persoane sustin faptul ca toate casele de amanet nu evalueaza corect bunurile. In cazul bijuteriilor si nu numai, precizam faptul ca evaluarea valorii este facuta de catre un specialist, tocmai pentru ca toata lumea sa fie sigura ca, clientul va primi cel mai bun pret.

In cazul serviciilor de amanet telefoane, sunt luate in considerare multe criterii pentru a ajunge la pret, cum ar fi de exemplu conditia telefonului, accesoriile cu care vine dispozitivul la pachet, marca si modelul lui, etc.

Casele de amanet urmaresc sa isi insele clientii

Toate serviciile prestate in cadrul unei case de amanet, se fac doar in baza unui contract de amanet, deci acest mit este in totalitate exagerat. Casele de amanet urmaresc doar sa ajute acele persoane aflate in situatii financiare delicate, ce au nevoie de ajutor si care nu gasesc alte solutii de imprumut rapid pe termen scurt.

Bunurile amanetate nu mai pot fi recuperate

Acesta este probabil cel mai popular mit legat de casele de amanet. Cei care sunt corecti si care isi respecta contractul de amanet, adica cel tarziu la data expirarii contractului de amanet isi platesc datoria, isi pot recupera bunurile fara probleme.

Cei care nu isi achita datoria la timp, beneficiaza de o perioada de gratie, iar in acest timp isi pot plati datoria, dar cel mai probabil vor plati un mic comision.

Cei care nu isi achita datoria si nu au nici cea mai mica intentie sa faca acest lucru, nici macar la expirarea perioadei de gratie, este firesc ca isi vor pierde dreptul asupra bunurilor amanetate, iar acest lucru se intampla doar din cauza lor, pentru ca daca si-ar fi platit datoria, si-ar fi recuperat bunurile.

0 Shares
You May Also Like