Care sunt cele mai importante avantaje ale tevilor din PEHD?

0 Shares
0
0
0

Teava de polietilena de inalta densitate (HDPE) este o teava termoplastica realizata din material care poate fi topit si reformat. Este fabricata dintr-un material robust, flexibil si durabil. Are rezistenta deosebita la fisurarea la socuri chimice si de mediu, asa ca este firesc ca instalatorii sa recomande pentru diferite aplicatii, tevi si fitinguri din pehd

In raport cu infrastructura existenta, cum ar fi fierul ductil, betonul sau PVC, HDPE pare a fi un produs nou. In realitate, a fost utilizat cu succes intr-o mare varietate de aplicatii de conducte de peste 50 de ani. Beneficiile fizice si de performantele remarcabile ale tevii HDPE le fac alegerea perfecta pentru sistemele dvs. de conducte.

Iata care sunt cele mai importante avantaje pe care vi le pot oferi tevile din polietilena de inalta densitate:

Rezistenta la coroziune

Coroziunea este una dintre cele mai costisitoare probleme asociate cu sistemele de conducte metalice. Apare atat in ​​interiorul cat si in exteriorul conductei si afecteaza eficienta hidraulica. Multe orase trateaza apa lor pentru a ajuta la incetinirea ruginei si a calcarii, care este inevitabila cu tevi de metal. Altii aleg protectia catodica costisitoare, stratul de plastic sau mansonul pentru a incerca sa prelungeasca durata de viata a tevii.

Spre deosebire de produsele traditionale de infrastructura metalica, teava din polietilena de inalta densitate HDPE nu ruteaza, putrezeste sau corodeaza. Este rezistent la cresterea biologica. Aceasta inseamna o durata de viata prelungita si economii de cost pe termen lung.

Rezistenta la oboseala

Conducta HDPE este flexibila si ductila, nu este rigida. Are rezistenta exceptionala la oboseala. Spre deosebire de alte tevi din plastic, acesta este proiectata si apreciata cu presiune pentru a face fata evenimentelor ocazionale si recurente care sunt frecvente in sistemele de distributie a apei. In multe cazuri, acest lucru va va permite sa utilizati o teava HDPE de perete mai subtire in comparatie cu alte tipuri de tevi din plastic.

Durata de viata extinsa

Conducta HDPE este un produs sigur si durabil ideal pentru infrastructura dvs. de conducte. Durata de viata a HDPE este estimata intre 50 si 100 de ani, in functie de aplicatie, proiectare si instalare.

Amestecurile de fuziune

Sistemele de conducte HDPE pot fi imbinate cu suduri de fuziune termica. Fuziunea termica implica incalzirea a doua suprafete HDPE, apoi aducerea lor impreuna pentru a forma un sistem permanent, monolit, fara scurgeri.

Spre deosebire de procesul de fuziune dezvoltat pentru alte tevi din materiale plastice, procesul de fuziune pentru HDPE este dovedit si utilizat de industria gazelor naturale de peste 40 de ani. Aproximativ 95% din toate conductele de distributie a gazelor din Statele Unite sunt teava de polietilena imbinata prin fuziune termica. Conectarea tevii HDPE nu este dificila si personalul poate fi instruit in acest proces.

Adaptabilitate

Pe langa imbinarea HDPE cu fuziune termica, teava HDPE poate fi, de asemenea, imbinata cu fitinguri Stab sau mecanice. Exista o gama larga de astfel de accesorii disponibile, specifice dimensiunii si aplicatiei dvs.

Conducta HDPE poate fi transferata cu usurinta catre si din sistemele de conducte non-HDPE utilizand adaptoare mecanice articulate (MJ), fitinguri Stabile si conexiuni mecanice si cu flansa.

Instalare fara rost

Sistemele traditionale de conducte sunt instalate prin taiere deschisa (sapat un sant), avand ca rezultat traficul si perturbarea mediului. HDPE poate fi instalat folosind aceasta metoda traditionala cu taiere deschisa sau prin utilizarea unei tehnologii ecologice fara tren. Pentru instalarea fara tren, o masina cu directie orizontala gaseste o gaura continua sub pamant. Cand capul de foraj ajunge la capatul gaurii, teava este atasata si trasa inapoi prin orificiu.

Flexibilitatea HDPE, combinata cu rezistenta excelenta la tractiune si rezistenta la abraziune, il fac alegerea preferata si dovedita pentru tehnologia de instalare fara tren. Conducta HDPE poate fi instalata utilizand tehnologia fara santuri sub rauri, rauri, lacuri, drumuri sau cai de acces, cu intreruperi minime in privinta mediului si a celor publice.

In comparatie cu o teava din plastic care nu a fost instalata utilizand metoda cu taiere deschisa, un sistem HDPE fara scurgeri instalat utilizand o tehnologie mai putin invaziva, fara santuri, este mai eficienta din punct de vedere al costurilor.

Eco-Friendly

Pe langa caracteristicile sale fizice remarcabile, HDPE este recunoscut pentru impactul sau minim asupra mediului:

  • Este nevoie de mai putina energie pentru fabricarea HDPE decat conductele din plastic.
  • HDPE este usor si, de multe ori, este mult mai eficient pentru transport decat conductele metalice.
  • Flexibilitatea HDPE, combinata cu utilizarea fuziunii termice pentru conectarea la teava, inseamna ca sunt necesare mai putine accesorii.
  • In instalatiile fara tren, caracteristicile fizice ale tevii din HDPE va permit sa utilizati o conducta mai mica, ducand la o intrerupere mai redusa a solului decat la instalarea altor produse fuzibile.
  • Teava HDPE imbinata cu fuziune termica asigura conexiuni fara scurgere.
  • HDPE nu emite niveluri potential periculoase de toxine in aer in timpul productiei, in timpul fuziunii sau in sol sau apa in timpul utilizarii.
  • Tevile HDPE pot fi reciclate inapoi in aplicatii de conducte fara presiune.
0 Shares
You May Also Like