Care sunt etapele unei proceduri de rinoplastie?

0 Shares
0
0
0

 Rinoplastia este interventia chirurigicala prin care defectele nazale sau diferite probleme respiratorii cronice pot sa fie reparate.

Exista de exemplu persoane care s-au nascut cu un nas perfect, insa care in urma diferitelor evenimente tragice, au ajuns sa nu mai fie tocmai mandre de nasul lor.

Exista deasemenea persoane care s-au nascut cu un nas cu tocmai perfect, fie prea ascutit, fie au un as prea gros, motiv pentru care s-au simtit mereu rusinate de nasul lor.

Alte persoane s-au nascut direct cu probleme respiratorii cronice, si s-au gandit mereu la cele mai eficiente solutii pentru a scapa de acesta problema.

Pentru romanii care fie nu sunt multumiti de forma nasului, fie au probleme respiratorii cronice, solutia salvatoare poarta denumirea de rinoplastie Bucuresti, iar o asemenea interventie chirurgicala poate fi realizata de catre un medic renumit precum Dr. Radu Voicu.

In continuare, vom prezenta care sunt etapele unei proceduri de rinoplastie, pentru ca toti cei interesati, sa stie ce ii asteapta daca aleg o asemenea solutie.

Pasul 1 – Anestezie

Medicamentele sunt administrate pentru confortul dumneavoastra in timpul procedurii chirurgicale. Alegerile includ sedarea intravenoasa sau anestezia generala. Medicul dvs. va va recomanda cea mai buna alegere.

Pasul 2 – Incizia

Rinoplastia este realizata fie utilizand o procedura inchisa, in cazul in care inciziile sunt ascunse in interiorul nasului sau printr-o procedura deschisa, in cazul in care se face o incizie peste columelei, banda ingusta de tesut care separa narile.

Prin aceste incizii, pielea care acopera oasele nazale si cartilajele este ridicata usor, permitand accesul pentru a remodela structura nasului.

Pasul 3 – Reformarea structurii nasului

Un nas exagerat de mare poate fi redus prin eliminarea oaselor sau a cartilajului. Uneori chirurgia nasului poate necesita adaugarea de grefe de cartilaj.

Cel mai frecvent, cartilajul din sept (partitia din mijlocul nasului) este utilizat in acest scop. Ocazional, cartilajul din ureche sau rareori o sectiune a cartilajului coastelor poate fi utilizat.

Pasul 4 – Corectarea unui sept deviat

Daca de exemplu septul este deviat, se poate ca acesta sa fie corectat in timp ce proiectiile din interiorul nasului vor fi reduse pentru a imbunatati respiratia.

Pasul 5 – Inchiderea inciziei

In momentul in care structura de baza a nasului este modelata in forma dorita, pielea nazala si tesutul sunt reprosate si inciziile sunt inchise. Incizii suplimentare pot fi plasate in crestaturile naturale ale narilor pentru a le modifica dimensiunea.

Pasul 6 – Vezi rezultatele

Pentru cateva zile, atasamentele si ambalajul de tifon pot sustine nasul pe masura ce acesta incepe sa se vindece.

Asadar, acestea sunt etapele necesare in cadrul unei interventii chirurgicale care presupune corectarea nasului.

Cu siguranta cei interesati de o asemenea interventie chirurgicala vor dori sa stie si cat timp dureaza recuperarea dupa operatie.

Ei bine, in timp ce umflarea initiala dispare in cateva saptamani, poate dura pana la un an pentru ca noul dvs. contur nazal sa se perfectioneze complet. In acest timp, este posibil sa observati modificari treptate ale aspectului nasului, deoarece acesta se imbunatateste cu un rezultat mai permanent.

Dupa interventia chirurgicala insa, pacientii vor primi de la medic instructiuni despre cum sa isi ingrijeasca situl chirurgical, vor afla care sunt medicamentele de care au nevoie, plus multe alte detalii.

0 Shares
You May Also Like