Care sunt calitatile care va trebuie pentru a lucra ca infirmiera?

0 Shares
0
0
0

Ingrijirea batranilor sau persoanelor cu handicap reprezinta o ocupatie destul de des intalnita atat in tarile mult mai dezvoltate economic, cat si in tari in care economia functioneaza intr-un ritm mai putin accentuat.

Si la noi in tara, aceasta ocupatie a devenit extrem de solicitata pe piata muncii si un curs infirmiera este important. Profesia aceasta de infirmiera necesita din ce in ce mai mult cunostinte referitoare la ingrijirea batranilor sau persoanelor cu handicap, de aceea este absolut obligatoriu sa detineti o diploma in acest domeniu. Inainte de a va alege aceasta profesie, cea de infirmiera, trebuie sa va asigurati ca stiti ce inseamna sa ingrijiti  persoane in varsta, bolnave, invalide, etc.

Meseria de infirmiera presupune cateva elemente esentiale pentru a putea fi practicata in conditii optime. In primul rand, este nevoie de flexibilitate si multa rabdare. In al doilea rand este nevoie de rezistenta fizica. Pot sa apara unele situatii neprevazute, de criza, in care starea de sanatate a persoanei se poate inrautati extrem de rapid si atunci este nevoie de o atitudine lucida.

Este bine de stiut ce calitati trebuie sa detina o persoana care doreste sa imbratiseze meseria de infirmiera. Aceste calitati sunt esentiale in profesia aceasta. In continuare voi enumera calitatile de baza pe care trebuie sa le aiba o infirmiera.

Abilitatile de comunicare sunt extrem de importante, in orice domeniu de activitate, in schimb pentru o infirmiera reprezinta cea mai importanta calitate. Fara acestea nu se poate relationa usor cu persoana aflata in ingrijire sau cu familia acesteia. Stabilitatea emotionala este o calitate extrem de importanta.

Trebuie sa poata trece cu usurinta peste situatiile stresante, fara a capata un caracter personal. Flexibilitatea reprezinta o calitate foarte importanta in momentul in care se lucreaza cu persoane care nu se pot ingriji singure. Infirmiera trebuie sa detina flexibilitate asupra responsabilitatilor ce ii revin cat si in ceea ce priveste programul.

Deosebit de importanta este si atentia la detalii. O infirmiera trebuie sa respecte intocmai pasii indicati de medicul persoanei ingrijite, sau de familia acesteia. Administrarea corecta a medicamentelor sau a alimentelor reprezinta detaliul care face diferenta dintre viata si moarte. De asemenea, o infirmiera trebuie sa aiba abilitati de rezolvare rapida a unor probleme care pot aparea pe parcursul ingrijirii unei persoane.

O calitate destul de importanta pe care trebuie sa o detina o infirmiera este si forta fizica. Uneori aceasta  este pusa la incercare, in momentul in care persoana ingrijita trebuie mutata intr-un anumit loc. Abilitatea de a actiona eficient dar in acelasi timp si prompt este destul de importanta pentru o infirmiera.

Aceasta trebuie sa cunoasca destul de bine istoricul bolii, daca persoana mai sufera si de alte afectiuni si totodata cum sa actioneze in cazul agravarii acestora.

Nu in ultimul rand respectul in lucrul acesta cu persoanele bolnave. O buna infirmiera va trebui sa detina respect atat pentru oameni cat si pentru reguli. Inainte de toate acestea, o infirmiera trebuie sa respecte dorinta persoanei avute in ingrijire si a familiei acesteia.

0 Shares
You May Also Like