L-Carnitina pentru pierderea in greutate: reductorul de grasime care functioneaza

0 Shares
0
0
0

Carnitina este sintetizata in ficat, rinichi si creier din doi aminoacizi esentiali, cum ar fi lalisina si metionina si care este responsabila pentru transportul acizilor grasi la mitocondrii pentru a produce energie.

Este cunoscut sub numele de L-Carnitina si este folosit, mai presus de toate, pentru a pierde in greutate, dar nu doar L-Carnitina serveste pentru a pierde in greutate. Il vom analiza in detaliu in acest articol.

L-carnitina lichida 2000 mg este ideala inclusiv pentru cei care merg des la sala si care se antreneaza constant.

Ce este carnitina si de ce serveste ca arzator de grasimi?

Am mentionat deja ca L-carnitina este o molecula din care corpul nostru poate arde grasimi. Corpul nostru este capabil sa produca carnitina de la sine din lizina si vitamina C, dar este o componenta care este prezenta si in alimente precum carnea.

Ei bine, fiind clare lucrurile despre modul in care este generat, suntem deja pregatiti sa afirmam ca obiectivul principal al L carnitinei este de a accelera procesul de oxidare a acizilor grasi pentru a genera mai multa energie. Sub aceasta afirmatie se poate spune exact opusul: lipsa carnitinei in organism poate creste tesutul adipos si poate reduce productia de energie.

Ei bine, exista dovezi care au demonstrat eficacitatea L-carnitinei atunci cand vine vorba de arderea grasimilor, dar, conform acestor studii, ce functii mai exact indeplineste aceasta molecula? Le vedem mai jos:

  • Acesta serveste pentru a transporta acizii grasi care sosesc din tesuturile adipoase la mitocondriile celulare, unde vor fi transformati in energie.
  • Scade distrugerea masei musculare care poate aparea cu diete incorecte de slabire. Este un puternic anti-catabolice.
  • Impact pozitiv asupra VO2, ideal pentru alergatorii si biciclistii de cursa lunga, deoarece imbunatateste performanta prin utilizarea eficienta a oxigenului pentru a produce energie.
  • Imbunatateste rezistenta si scade leziunile musculare derivate din exercitii specifice de culturism.
  • Cresterea receptorilor androgeni care sa conduca la o recuperare mai mare si cresterea masei musculare.
  • Accelereaza metabolismul aerob al carbohidratilor.

Beneficiile de L-Carnitina

In ultimii ani, sportivii au crescut consumul acestei substante care poate fi gasita de vanzare in herbalists sau magazine sportive.

Asa cum am mai spus, beneficiile L-carnitinei sunt legate de arderea grasimilor, dar si de o recuperare eficienta dupa exercitii fizice, pe langa o crestere mai mult decat posibila a masei musculare insotita de o productie mai mare de energie. Este, la prima vedere, o componenta eficienta pentru orice atlet.

Pe de alta parte, si pentru a oferi mai multe informatii care va va ajuta atunci cand cumparati dumneavoastra L-carnitina, trebuie sa facem diferenta intre L-Carnitina si D-Carnitina. L si D sunt folosite de oamenii de stiinta pentru a diferentia carnitina activa in organism (L) de la alta forma de carnitina disponibile (D). Acest lucru trebuie sa fie luat in considerare atunci cand mergi sa cumperi carnitina, deoarece este L-Carnitina este cea care ne intereseaza.

Efecte secundare posibile?

La nivelul contraindicatiilor, nu au fost detectate un numar mare de probleme derivate din consumul de L-carnitina, cu exceptia celor asociate cu hipersensibilitatea pe care anumite persoane o pot avea la componentele sale.

0 Shares
You May Also Like