Cat de des trebuie sa iti speli covoarele?

0 Shares
0
0
0

Daca ai nevoie de cea mai buna curatatorie covoare iti recomandam sa te programezi cat mai curand si sa iti cureti covoarele profesional. De asemenea, recomandarea noastra este sa citesti acest articol care iti explica de ce este important sa iti cureti covoarele.

Probabil nu este nimic mai important pentru a mentine viata covorului decat sa programati curatarea periodica. Nu numai ca acest lucru este important in mentinerea aspectului si a vietii covorului dar  pasul acesta poate fi esential pentru a ajuta la mentinerea sanatatii celor care traiesc cu dvs. in casa.

Nu este nimic mai frumos ca intrarea intr-o casa in care simturile  detecteaza imediat un mediu proaspat si curat. Vorbeste despre promovarea unei prime impresii bune pentru oaspetii pe care ii aveti. Ganditi-va la timpul petrecut de membrii familiei si animalele de casa in casa, uneori intinsi pe covor. Nu doar ca este placut din punct de vedere estetic pentru membrii casei sau oaspeti, dar curatarile periodice ale covoarelor arata preocupare si atentie din partea proprietarilor de case.

Mai mult decat probabil, ati investit mult in covor, iar gandul ca trebuie sa il inlocuiti prematur poate fi enervant. Din fericire, covorul dvs. a venit probabil cu o garantie extinsa pentru a acoperi daunele si inlocuirea in anumite circumstante. Un lucru de facut este sa va asigurati ca garantia dvs. mai exista.

Sa ne confruntam cu asta – nimic nu va face ca fibrele din covor sa inceapa sa se strice si sa-si piarda vitalitatea si atractivitatea decat acumularile excesive de murdarie. Incet, dar sigur, viata covorului tau va parea sa se estompeze chiar sub ochii tai, iar aceasta stare de mizerie este un teren de reproducere pentru acarienii de praf si alte forme de bacterii. Ceea ce ne conduce la cel de-al patrulea motiv pentru curatarea covoarelor periodice.

Conform rapoartelor elaborate de Asociatia Americana de la Lung, reducerea alergenilor cunoscuti in casa este un factor cheie in evitarea alergiilor si a atacurilor de astm. Aceasta poate fi o problema complexa, dar o modalitate sigura de a remedia situatia este ca covorul tau sa fie curatat in mod regulat pentru a incerca sa elimini acarienii de praf. Fecalele de la acarienii de praf sunt considerate a genera un procent foarte mare de atacuri legate de alergeni si astm.

In timp ce acest lucru poate fi o surpriza pentru unii, covorul  este un teren major de reproducere pentru acarienii de praf in casa impreuna cu pernele, saltelele si anumite tipuri de mobilier. Cum se acumuleaza fecalele de acarieni de praf, ele sunt lansate in aer de catre persoanele care stau pe saltele si mobilier, pernele de puf si se plimba pe covor. Odata ce sunt in aer, ei se pot deplasa in fosele nazale si in gatul oamenilor care traiesc in casa.

Aspirati toate podelele si covorul cat de des este practic.

Schimbati filtrul de aer conditionat cel putin o data pe luna.

Cel putin un an, desi, de preferinta, la fiecare sase luni, curatati toate draperiile si tapiterile de mobilier. Acest lucru ar putea fi mai bine lasat in atributiile unui profesionist.

Spalati lenjeria de pat cel putin o data pe saptamana.

Utilizati huse pentru perne si  pentru saltele.

Nu in ultimul rand – curatati covoarele cu atentie, la fiecare sase luni sau mai mult.

0 Shares
You May Also Like