Ce ar trebui sa stie orice sofer despre uleiul de motor?

0 Shares
0
0
0

Controlul sistematic si reumplerea uleiului de motor, inlocuirea regulata si selectia corecta a acestuia sunt trei lucruri pe care fiecare sofer ar trebui sa le stie despre unul dintre cele mai importante fluide de functionare. Acestea au un impact urias asupra vietii si starii vehiculului tau si iti permit sa mentii motorul in stare adecvata timp de multi ani.

Astazi, motoarele sunt supuse la temperaturi extreme si presiuni ridicate. Cu toate acestea, deplasarile scurte si eficienta mai mare realizata de turbocompresoare inseamna ca toate conditiile de functionare pentru unitatile de putere sunt mult mai solicitante. Conditiile extreme de functionare fac ca motoarele compacte sa fie predispuse la defectiuni. 

De aceea, producatorii de autovehicule definesc strict nu doar modul de utilizare a unitatilor de actionare, ci si parametrii la care trebuie supus uleiul de motor si intervalele de inlocuire a acestuia. Asadar, daca un sofer doreste sa mentina vehiculul in stare buna, el ar trebui sa-si aminteasca nu numai sa nu circule la turatii mari cu motorul rece, ci si cele trei lucruri de baza legate de ulei.

Alege uleiul de motor potrivit

In primul  rand, inainte de a alege tipul de ulei de motor potrivit pentru masina ta, este necesar sa gasesti un loc de unde sa il achizitionezi, astfel incat sa stii ca nu este un fals si este de buna calitate. Una dintre cele mai cunoscute astfel de locuri este Elgeka-Ferfelis, distribuitor autorizat Shell, unde vei gasi campanii promotionale atractive, promotii sau programe de fidelizare, pentru ca tu sa te poti bucura de cele mai bune produse situate pe locul 1 mondial.

Pentru a alege uleiul potrivit, nu este suficient sa acorzi atentie tipului sau – sintetic, semisintetic sau mineral. Calitatea si gradul de vascozitate ar trebui, de asemenea, verificate.

 Primul pas trebuie efectuat prin consultarea manualului de utilizare al vehiculului, care contine recomandarile producatorului pentru lubrifiantul utilizat. Selecteaza intotdeauna un ulei care va avea o vascozitate in concordanta cu cea specificata in manual si care va indeplini standardul de calitate solicitat. 

Un bun exemplu de ulei sintetic cu vascozitate redusa este Shell Helix Ultra. Datorita indicelui de vascozitate, produsul asigura lubrifiere optima la temperaturi ridicate de functionare. Uleiurile Shell Helix Ultra sunt fabricate folosind tehnologia revolutionara Shell PurePlus, in care uleiul de baza sintetic este obtinut din gaze naturale, nu din titei. 

Lubrifiantii pe baza de uleiuri de baza produse in aceasta tehnologie sunt lipsiti de practic toti contaminantii din titei, ceea ce iti permite sa mentii cei mai inalti parametri de functionare ai motorului. Ca rezultat, produsele Shell Helix cu amprenta neutra de carbon contribuie la mentinerea curateniei optime a motorului si la reducerea emisiilor.

Deci, nu este nevoie sa cunosti tehnologii complicate de formare a uleiului sau sa fii specialist in automobile pentru a te bucura de durata de viata a motorului pe termen lung. Este suficient sa iti asumi responsabilitatea pentru mentinerea acestuia in stare adecvata si sa respecti cele 3 reguli mentionate referitoare la ulei.

Elgeka-Ferfelis este incepand cu anul 2008 importator si distribuitor autorizat Shell Lubricants pentru piata din Romania, comercializand lubrifianti de cea mai inalta calitate marca Shell: uleiuri de motor si transmisie pentru autoturisme si camioane, lubrifianti pentru aplicatii industriale si vaseline. Aceasta reprezinta cu profesionalism divizia de lubrifianti Shell, oferind tuturor clientilor sai asistenta tehnica necesara pre si post vanzare.

 

0 Shares
You May Also Like