Ce caracteristici ale drujbei sunt importante?

0 Shares
0
0
0

Romanii care traiesc in mediul rural, in mod evident stiu cat de importanta este o drujba intr-o gospodarie, mai ales cei care au centrala pe lemne si trebuie sa taie mereu lemnele de foc.

O drujba insa, nu este utilizata intr-o gospodarie doar pentru a taia lemnele de foc, ci poate avea si alte utilizari. Exista de-asemenea drujbe care se folosesc pe santier chiar si pentru a taia betonul, insa noi vom discuta in randurile care urmeaza despre drujbele ideale pentru gospodariile romanilor.

Daca intentionezi sa iti cumperi un asemenea echipament, in mod evident este important sa cunosti cateva caracteristici importante pe care trebuie sa le ai in vedere pentru a face cea mai potrivita alegere!

  1. Tipul motorului.

Fara doar si poate, tipul motorului este cel mai important detaliu pe care trebuie sa il ai in vedere atunci cand trebuie sa alegi drujba potrivita. Exista de exemplu drujbe electrice si drujbe benzina, iar in functie de necesitati, si in functie de cat de mult vei folosi drujba, vei alege un echipament din cele doua categorii.

In ceea ce priveste drujbele pe benzina, acestea sunt mai puternice si sunt ideale pentru utilizarile profesionale. Acestea, in afara de faptul ca sunt puternice, iti ofera si o foarte buna mobilitate.

In ceea ce priveste drujbele electrice, acestea se impart in doua categorii, si anume drujbe electrice cu fir, si drujbe electrice cu acumulator. Cele cu fir sunt mai puternice, dar au dezavantajul ca depind de o sursa de energie electrica.

Ele pot fi utilizate doar daca ai la indemana un prelungitor bagat in priza, pentru a obine curent, iar in caz contrar, nu pot fi utilizate. Dezavantajul este ca nu ofera un grad la fel de mare de mobilitate.

In schimb, drujbele electrice cu acumulatori sunt mai mobile, nu depind de o priza neaparat, dar cand acumulatorul se descarca, unealta nu mai poate fi utilizata pana nu vei inlocui acumulatorul. Acestea sunt destinate lucrarilor hobby.

  1. Lantul

Lantul drujbei este de-asemenea o caracteristica importanta pe care trebuie sa o ai in calcul atunci cand trebuie sa alegi drujba potrivita. Lungimea unui lant de drujba este cuprinsa intre 30 si 59 de centimetri. Exista si drujbe cu lantul de 60 de centimetri.

Nu doar latimea, ci si lungimea conteaza, iar cele mai multe au latimea intre 1.1 si 1.3 cm, sau chiar mai mult. Viteza lantului este o alta caracteristica importanta, dar aceasta depinde de dimensiunile lantului, si de motorizarea uneltei.

  1. Sistemul anti-vibrare

Aceasta caracteristica este foarte importanta, si este ideala atunci cand lucrezi intens in gradina. Cu cat vei simti vibratiile mai putin, cu atat vei putea utiliza mai bine unealta.

  1. Greutatea

In mod evident, toti isi doresc o greutate cat mai redusa a drujbei. De precizat insa este faptul ca, odata cu performanta drujbei creste si greutatea acesteia.

  1. Reputatia brandului

Exista acum multi producatori pe piata, si cu siguranta ai de unde alege. De preferat ar fi sa iti indrepti atentia spre un brand renumit. Chiar daca produsele celor mai de succes branduri costa cu 10-20% mai mult decat drujbele ale unor producatori anonimi, merita sa cheltuiti un ban in plus.

O drujba este o unealta pe care o cumparati pentru a o folosi mult timp, iar o unealta de calitate, desi este mai scumpa, isi merita banii si cu siguranta veti amortiza destul de repede investitia.

 

0 Shares
You May Also Like