Ce diferențe sunt între tipurile de espressoare și cum le folosești

0 Shares
0
0
0

Gustul cafelei preparate la un espressor de cafea automat este preferat de mulți băutori de cafea. O astfel de băutură conține mult mai multă cofeină decât cafeaua preparată la ibric. Dacă modelul pe care îl alegi nu are o râșniță încorporată, va fi necesar să achiziționezi o râșniță separată sau să cumperi cafea măcinată. 

Aparatele de cafea cu filtru sunt, de asemenea, ineficiente atunci când se prepară cantități mici de cafea. Astăzi există pe piață diferite modele de espressor de cafea. Practic, primele ore ale dimineții fără cafea, sunt de neconceput pentru mulți. Producătorii de espressoare de cafea au dezvoltat în ultimii ani o gamă de dispozitive pentru cei care apreciază atât viteza de preparare, cât și calitatea excelentă a cafelei. 

Espressoare de cafea cu capsule

Espressoarele de cafea moderne cu capsule de cafea devin din ce în ce mai populare. Pot fi atribuite espressoarelor, din cauza presiunii folosite pentru prepararea băuturii. Se remarcă prin faptul că trebuie să folosești capsule speciale de cafea. 

Dispozitivele îți permit să prepari o cafea rapid, complet automat și fără zaț de cafea. Este suficient să plasezi capsula în cameră și să apeși butonul. Aparatul setează automat toți parametrii. Nu se poate nega că avantajul modelelor de espressoare cu capsule de cafea este ușurința de utilizare. În plus, în zilele noastre există numeroase capsule cu diferite arome de cafea, ciocolată sau ceai. Producătorii încearcă de asemenea, să creeze dispozitive cu un aspect elegant și modern.

Diferența constă în faptul că espressoarele automate cu râșniță folosesc boabe de cafea sau cafea măcinată, iar espressoarele cu capsule, utilizează capsule, care sunt destul de scumpe. Al doilea dezavantaj este dependența de producător. 

Aparatele cu capsule sunt adesea specifice mărcii. De obicei, marca capsulelor trebuie să se potrivească cu marca aparatului în sine, iar alegerea capsulelor este adesea limitată la o anumită marcă.

Expresoare cafea premium - Bucură-te de espresso autentic în confortul casei tale

Espressoare cu portafiltru

Espressoarele cu portafiltru sunt și ele foarte populare printre iubitorii de cafea. Acest tip de aparat folosește și cafea măcinată, pe care o poți cumpăra din magazin. Cafeaua trebuie să fie pusă în recipientul special și apoi tasată bine.

Cu cât cafeaua este compactată mai precis, cu atât mai bine. Acest lucru permite apei să curgă mai lent prin cafea, ceea ce sporește aroma în timpul procesului de preparare. Apa clocotită provine din rezervorul încorporat cu funcția de încălzire. Se dozează sub presiune (de obicei la 9 bar) și curge prin sită în ceașcă.

Diferența dintre un model de espressor automat de cafea și un espressor cu portafiltru constă în prepararea cafelei. La un espressor automat poți pregăti cu ușurință o cafea de calitate din boabe proaspăt măcinate. 

De asemenea, este ușor de controlat intensitatea și gustul cafelei. În funcție de model, puteți pregăti fie 1, fie 2 căni în același timp. Există și aparate de cafea cu duze mecanice de spumare a laptelui, care sunt ideale pentru cappuccino.

Pe de altă parte, la un espressor cu portafiltru întregul proces de preparare a cafelei necesită destul de mult timp. Pur și simplu nu se poate face măsurarea cantității necesare de cafea, pudra de cafea trebuie tasată bine, iar curățarea portafiltrului trebuie făcută în timpul unei scurte pauze. Unele modele pot prepara doar cantități mici de cafea și la un moment dat, acesta este adesea văzut ca un dezavantaj.

Espressor de cafea automat

Un espressor de cafea automat este ușor de utilizat, față de toate tipurile de espressoare. Intervenția umană se limitează la selectarea programului adecvat. Desigur, trebuie să reumpli cu cafea, apă și lapte. 

Aceste modele sunt complet automate, au râșnițe încorporate care macină cantitatea potrivită de boabe. Râşniţa poate fi din oțel sau din ceramică. Primul model poate rezista la sarcini mai mari și poate oferi plăcere mult timp. Râșnițele ceramice, la rândul lor, se caracterizează printr-o funcționare semnificativ mai silențioasă.

În cele mai multe cazuri, espressoarele de cafea complet automate sunt echipate cu duze de spumare a laptelui. Foarte des, sunt furnizate și filtre de apă, care pot fi montate pe recipient. Pompele interne generează o presiune care poate varia în funcție de dispozitivul ales. 

Modelele mai puternice generează o presiune de 12-19 bar, în timp ce versiunile mai slabe pot genera o presiune de 9 până la 10 bar. În plus, astfel de dispozitive au multe funcții convenabile, cum ar fi dublă măcinare, curățare automată și chiar posibilitatea de a controla dispozitivul prin intermediul unui smartphone.

Cu toate acestea, ușurința de utilizare și versatilitatea vin la un preț ridicat. Dispozitivele în sine, sunt destul de scumpe și implică adesea înlocuirea filtrelor de apă, detartrarea regulată sau utilizarea detergenților cu spumă.

Ce espressor de cafea ți-ar fi necesar pentru unitatea ta ospitalieră?

Odată ce ai înțeles diferitele tipuri de espressoare, ar fi necesar să iei în considerare care model este cel mai potrivit pentru investiția ta. Tipul de aparat și modul în care funcționează te ajută să-ți creezi unui plan de afaceri optim.

Espressor de cafea pentru biroul tău

Atunci cand alegi un espressor pentru birou trebuie avut in vedere că prepararea cafelei va avea loc dimineața și în pauze. Espressoarele portafilter nu sunt potrivite pentru birouri deoarece prepararea cafelei necesită mult timp. 

De asemenea, nu sunt pentru toată lumea, în special pentru începători. Pentru un birou cu mai multe persoane este suficient un espressor automat. Cu aceste modele, poți face două cafele în același timp. Sunt ușor de folosit pentru oricine. Dacă nu ești mulțumit de gustul cafelei tale, poți opta pentru un espressor de cafea complet automat cu râșniță încorporată.

Pentru companiile mari care au mulți angajați, poți alege un model de espressor automat profesional, care trebuie să fie proiectat pentru prepararea frecventă a cafelei. Prin urmare, astfel de dispozitive trebuie să asigure o funcționare bună. 

Când vine vorba de curățarea espressoarelor de cafea, trebuie luate în considerare și serviciile companiilor specializate. În loc de rezervor de apă, unele espressoarele de cafea au o conexiune cu care poți conecta dispozitivele la rețeaua de alimentare cu apă. Drept urmare, astfel de dispozitive funcționează mult mai eficient.

0 Shares
You May Also Like