Ce este Reiki, pentru ce este si cum functioneaza?

0 Shares
0
0
0

Reiki este o terapie alternativa care multi oameni care o vad pentru prima data sau participa la o sedinta de terapie o raporteaza la Orientul Indeal cu magicul, misticul si ancestrale pentru ca nu atinge corpul pacientului.

Spre deosebire de alte terapii, cum ar fi masajul, ierburile sau plantele medicinale sau acupunctura, in reiki nu exista contact si totul merge de la energii.

Daca sunteti interesat de aceasta terapie antica si doriti sa o cunoasteti in profunzime, nu ratati acest articol.

Ce este Reiki

Reiki este o metoda naturala de vindecare, care printr-o sarcina energetica transferata prin maini, imbunatateste si ajuta la vindecarea multor afectiuni si nereguli in functionarea corpului.

Cuvantul Reiki se descompune pentru a-si gasi adevaratul sens, Rei: Univers si Ki: energie vitala. Acesta este un sistem de medicina alternativa care are inceputurile sale documentate de anul 1922, creat de Dr. Mikao Usui, acest budist japonez nascut la Kyoto pe 15 august 65.

Provenind din cultura Kiko, care este un offshoot de Tai Chi, care se bazeaza pe miscarea energetica sau Ki, Usui a studiat medicina, religia si psihologia. A calatorit in lume, dar in 1914 a devenit calugar budist. Povestea spune ca in timpul meditatiei de 21 de zile a venit o lumina puternica pe care o numesc Reiki.

Aceasta metoda a devenit o tendinta, deoarece este responsabila pentru transferul de energie cu un singur motiv de baza, care este de a oferi bunastarea emotionala, spirituala si fizica a fiintelor vii. Toate acestea numai prin intinderea mainilor care canalizeaza energia si o distribuie prin centrele nervoase sau chakrele, pentru a echilibra intreaga fiinta.

Reiki apartine sau este incapsulata in asa-numitele terapii complementare sau alternative, de asemenea, pentru ca nu este recunoscuta de entitatea de sanatate mondiala, se numeste sau face parte din pseudostiinta.

Acest mijloc de stabilire a mainilor este necesar pentru a putea echilibra si armoniza, mediul si starea de sanatate a tuturor, atat pe plan intern, cat si pe plan extern.

Beneficiile Reiki

Ca orice mediu de tratament non-invaziv acest tratament sau sistem de vindecare si prevenire, aduce beneficii nesfarsite pentru sanatate, desigur, aceste rezultate sunt cu adevarat pozitive, aplicate de oameni cu adevarat instruiti in aceasta arta.

Pentru a enumera cateva dintre beneficiile contributiei Reiki la sanatate, pot fi numite urmatoarele:

 • Este un sistem care actioneaza si se ocupa de absolut fiecare domeniu fizic, emotional, mental si spiritual.
 • Reiki accelereaza vindecarea internalizata sau auto-vindecarea, deoarece extrage din participant energia capabila sa amelioreze orice rau pe care il sufera.
 • Armonizeaza si echilibreaza vibratiile mintii si corpului.
 • Aceasta conduce fiinta la o stare de relaxare reala si profunda.
 • Echilibreaza chakrelesau centrele energetice.
 • Incurajeaza cresterea spirituala si personala.
 • Ajuta in ceea ce priveste contributia sentimentelor de bucurie.
 • Stimuleaza stima de sine siofera mai multa incredere.
 • Combate stresul.
 • Il face pe participant sa realizeze o reuniune cu el insusi.
 • Este cel mai bun preparat care poate fi avut inainte de o operatie sau o interventie chirurgicala, precum si ajuta dupa aceasta, sa se vindece.
 • Scade considerabil migrenele, elimina crampele menstruale si depresia.
 • Ajuta la tulburari precum bulimia si anorexia.
 • Se aplica pentru a ajuta la vindecarea animalelor si plantelor.
0 Shares
You May Also Like