Ce este si cum functioneaza incarcarea wireless?

0 Shares
0
0
0

Foarte multe dintre smartphone-urile de pe piata accepta acum tehnologia wireless, si chiar daca nu vin la pachet cu un incarcator wireless, astfel de accesorii telefoane pot fi cumparate separat de telefon la preturi atractive de la un magazin gsm.

Dat fiind faptul ca din ce in ce mai multe smartphone-uri accepta aceasta tehnologie de incarcare, in randurile care urmeaza vom discuta despre incarcarea wireless, si veti afla si ce beneficii are acest tip de incarcare pentru smartphone.

Ce este incarcarea wireless?

Incarcarea wireless utilizeaza inductia electromagnetica pentru a alimenta o varietate tot mai mare de dispozitive. Tehnologia nu este foarte noua, desi de-abia in ultimii ani popularitatea sa a crescut considerabil (exista de la aparitia telefonului Samsung Galaxy S6).

Pe masura ce tot mai multe produse sunt livrate cu functia, tot mai multi utilizatori se vor intreba cum functioneaza aceasta tehnologie.

Cum functioneaza incarcarea wireless?

Incarcarea wireless se bazeaza pe inductie electromagnetica pentru furnizarea de energie. Inductia electromagnetica este transmiterea energiei electrice printr-un camp magnetic. Dar cum ajunge aceasta energie de la un incarcator wireless la dispozitivul dvs.?

Curentul alternativ creaza in campul magnetic fluctuatii, iar astfel se produce energie. Aceste fluctuatii permit bateriei unui dispozitiv compatibil sa se incarce atunci cand este plasat pe sau langa un incarcator wireless.

Modelele si implementarea specifica vor fi diferite pentru incarcatoaree, dar important de mentionat este faptul ca acelasi principiu de baza este valabil daca incarci wireless smartphone-uri sau masini electrice.

Nu este destul de raspandit inca

Exista probleme logistice importante care ingreuneaza extinderea incarcarii wireless in momentul de fata. Infrastructura care este asociata cu noile tehnologii de incarcare wireless poate fi scumpa, dar chiar si in conditiile acestea, s-a inregistrat o crestere rapida a tehnologiei de incarcare fara fir si a acum omniprezentului standard de incarcare wireless Qi.

Care sunt avantajele unei configuratii de incarcare wireless?

Exista o multime de avantaje asociate cu incarcarea wireless. Facilitatea set-it-and-uit-it este suficienta pentru multi utilizatori sa ia in considerare trecerea la aceasta tehnologie.

In timp ce configuratia standard a incarcatorului cu fir ofera inca propriile sale avantaje, sa analizam cele mai importante castiguri de care te poti bucura cu incarcarea wireless a bateriei.

  1. Reduce dezordinea cablurilor

Cu un design care subliniaza in mod fundamental comoditatea si capacitatea de utilizare, statiile de incarcare fara fir va pot ajuta sa reduceti dezordinea in casa sau la birou.

  1. Incarcati mai multe dispozitive simultan

Esti ingrijorat de supraincarcarea prizelor sau a cablurilor incurcate intr-un spatiu comun? Tehnologia incarcatorului wireless este o modalitate buna de a maximiza accesul si de a minimiza dificultatile, oferind un potential punct de incarcare pentru mai multe smartphone-uri si accesorii.

  1. Mai sigur decat cablurile de alimentare standard

Solutiile traditionale de incarcare prin cablu, cum ar fi cele cu cabluri USB, pot expune utilizatorii la alterarea, precum supravegherea si furtul de date. Vulnerabilitatea este deosebit de notabila in zonele publice precum aeroporturile sau cafenelele in care mai multi utilizatori pot impartasi aceeasi statie de incarcare.

  1. Minimizeaza expunerea la prizele conventionale

Datorita incarcatorilor fara fir, puteti evita expunerea frecventa la prizele de alimentare. Pentru familiile cu copii mici, prizele de curent sunt o preocupare constanta.

  1. Reduce uzura portului de incarcare

Ati avut vreodata nevoie sa inlocuiti un smartphone pentru ca nu se mai incarca? Ei bine, de cele mai multe ori atunci cand incarcatorul nu este defect, uzura portului de incarcare este responsabila de faptul ca telefonul nu se mai incarca.

Alegand sa folositi un incarcator wireless, nu veti mai uza portul de incarcare al telefonului, iar astfel nu veti mai merge cu el in service pentru o inlocuire a portului de incarcare.

0 Shares
You May Also Like