Ce este si cum functioneaza SEO?

0 Shares
0
0
0

Optimizarea motorului de cautare sau SEO (Search Engine Optimization) este practica utilizata in vederea cresterii numarului si calitatii vizitatorilor unui site web, prin imbunatatirea clasamentelor in rezultatele algoritmice ale motorului de cautare.

Cercetarile arata ca site-urile web din prima pagina a Google primesc aproape 95% din clicuri, iar studiile arata ca rezultatele care apar mai sus pe pagina primesc o rata de clic (CTR) crescuta si mai mult trafic.

Rezultatele cautarii algoritmice („naturale”, „organice” sau „gratuite”) sunt cele care apar direct sub cele mai bune reclame platite pe clic pe Google. Exista, de asemenea, alte alte inregistrari care cu siguranta este posibil sa isi faca aparitia in rezultatele cautarii Google, precum listari pe harti, videoclipuri, graficul de cunostinte si multe altele. SEO poate include imbunatatirea vizibilitatii si in aceste seturi de rezultate.

Cum functioneaza SEO?

Google (si Bing, care alimenteaza si rezultatele cautarii Yahoo) isi obtin rezultatele cautarii in mare parte pe baza relevantei si autoritatii paginilor pe care le-a tarat si a inclus in indexul sau web, la o interogare a utilizatorilor pentru a oferi cel mai bun raspuns.

Google foloseste peste 200 de semnale in notarea rezultatelor cautarii lor, iar SEO cuprinde activitati tehnice si creative pentru a influenta si imbunatati unele dintre aceste semnale cunoscute.

Adesea este util sa nu va concentrati prea mult pe semnalele de clasare individuale si sa priviti la obiectivul mai larg al Google, pentru a oferi cele mai bune raspunsuri pentru utilizatorii sai.

Prin urmare, SEO implica asigurarea faptului ca un site web este accesibil din punct de vedere tehnic, foloseste cuvinte pe care oamenii le introduc in motoarele de cautare si ofera o experienta excelenta a utilizatorului, cu un continut util si de inalta calitate, expert, care ajuta sa raspunda la intrebarea utilizatorului.

Google are o echipa foarte mare de evaluatori de calitate a cautarii care evalueaza calitatea rezultatelor cautarii, care este introdusa intr-un algoritm de invatare automata. Ghidurile de evaluare privind calitatea cautarii Google ofera o multime de detalii si exemple despre ceea ce face clasa Google si ca continut si site-uri web de inalta, si accentul lor pe dorinta de a recompensa site-urile care arata clar expertiza, autoritatea si increderea lor (EAT).

Google foloseste un algoritm bazat pe hyperlink (cunoscut sub numele de „PageRank”) pentru a calcula popularitatea si autoritatea unei pagini, iar Google este astazi mult mai sofisticat, acesta fiind inca un semnal fundamental in clasament.

Prin urmare, SEO poate include, de asemenea, activitati care sa ajute la imbunatatirea numarului si a calitatii „linkurilor de intrare” catre un site web, de pe alte site-uri web. Aceasta activitate a fost cunoscuta istoric sub numele de „link building”, dar este cu adevarat doar comercializarea unei marci cu accent online, prin continut sau PR digital, de exemplu.

Site-urile relevante si de renume care se leaga de un site web reprezinta un semnal puternic pentru Google ca ar putea fi de interes pentru utilizatorii sai, si poate fi de incredere sa apara in rezultatele cautarii pentru interogari relevante.

Cum se face SEO

SEO implica activitati tehnice si creative, care sunt adesea grupate in „SEO on page” si „SEO off page”. Aceasta terminologie este destul de datata, dar este util sa intelegem, deoarece divizeaza practicile care pot fi efectuate pe un site web si departe de un site web.

Aceste activitati necesita expertiza, adesea de la mai multe persoane, deoarece abilitatile necesare pentru realizarea lor la un nivel inalt, sunt destul de diferite, dar pot fi de asemenea invatate. Cealalta optiune este sa angajezi o agentie SEO profesionala sau un consultant SEO pentru a ajuta in domeniile necesare, iar specialistii de la ItExclusiv pot oferi cele mai bune servicii in aceasta privinta.

SEO on page

SEO on page se refera la activitatile de pe un site web pentru a imbunatati vizibilitatea organica. Acest lucru inseamna in mare parte optimizarea unui site web si a continutului pentru a imbunatati accesibilitatea, relevanta si experienta pentru utilizatori. Unele dintre activitatile tipice includ:

  • Cercetare de cuvinte cheie – Analiza tipurilor de cuvinte utilizate de clientii potentiali pentru a gasi servicii sau produse ale unei marci. Intelegerea intentiei lor si asteptarilor utilizatorilor de la cautarea lor.
  • Audit Tehnic – Asigurarea ca site-ul poate fi accesat cu crawlere si indexat, este corect orientat geo si nu are erori sau bariere de experienta pentru utilizatori.
  • Optimizarea on page – Imbunatatirea structurii site-ului web, navigarea interna, alinierea pe pagina si relevanta continutului pentru a ajuta la prioritizarea domeniilor cheie si a vizarii frazelor relevante de cautare.
  • Experienta utilizatorului – Asigurarea continutului arata expertiza, autoritate si incredere ca site-ul este simplu de utilizat, rapid si, in final, ofera cea mai buna experienta posibila utilizatorilor impotriva concurentei.

Lista de mai sus are in vedere doar un numar mic de activitati implicate in site-ul SEO on page.

SEO off page

SEO off page se refera la activitatile desfasurate in afara unui site web pentru a imbunatati vizibilitatea organica. Aceasta este adesea denumita „link building”, care are drept scop cresterea numarului de link-uri de renume de pe alte site-uri web, deoarece motoarele de cautare le folosesc ca punctaj ca vot de incredere.

Link-urile de pe site-uri si pagini cu mai multa incredere, popularitate si relevanta vor transmite mai multa valoare catre un alt site web, decat un site necunoscut, care nu este de incredere pentru motoarele de cautare. Deci calitatea unei legaturi este cel mai important semnal.

0 Shares
You May Also Like