Ce este un implant dentar?

0 Shares
0
0
0

Implanturile dentare reprezinta solutia cea mai moderna si eficienta pentru inlocuirea dintilor pierduti. Indiferent daca pierzi un dinte, mai multi dinti sau toti dintii, implanturile si tehnicile implantologice moderne pot face miracole.

Astfel, pacientii nu mai trebuie sa sacrifice dintii naturali pentru a ancora tipurile de lucrari ale podurilor dentare, protezele mobile nu mai sunt folosite, ceea ce creeaza un disconfort permanent, dar poate beneficia de proteza fixa ​​ancorata pe implanturi care arata si se simte la fel dinti.

Pierderea dintilor reprezinta o problema reala, chiar daca inlocuirea lor, din pacate, este adesea amanata sau chiar ignorata.

Ce este un implant dentar?

Un implant dentar este o piesa de titan pur (99,95%), in general sub forma de surub. Are scopul de a crea o radacina artificiala in osul maxilar, in care lipseste un singur dinte natural sau lipsesc mai multi dinti.

Reconstructia este alcatuita din doua segmente – unul intraosos (implant) si unul supraosos, numit bont protetic. Deasupra protezelor se pot ancora coroane, poduri sau proteze.

Tratamentul este conservator in comparatie cu o lucrare traditionala de pod, deoarece implanturile dentare elimina necesitatea sacrificarii dintilor vecini. In cazul in care se fabrica o punte dentara, este necesar un minim de doi dinti pentru ancorare, dintii care, din nefericire, vor fi sacrificati (nervii sunt extrasi, canalele radiculare sunt umplute si dintii, o data sanatosi, vor fi lustruiti).

Restaurarea dentara pe implanturi aduce beneficii estetice si functionale extraordinare, pacientul neputand sa perceapa senzatia “artificiala”. La scurt timp dupa inserare, el uita de fapt ca a pierdut un dinte in acea zona, asa ca este firesc ca din acest motiv oamenii sa isi doreasca cel mai ieftin implant dentar Megasmile.ro.

Care este durata de viata a unui implant dentar?

Va intrebati cat dureaza un implant dentar si care este rezistenta acestuia? Mai multe implanturi dentare indeplinesc cu succes functiile chiar si dupa 25-30 de ani. Prognoza pentru pacientii cu probleme parodontale in trecut, cu tulburari osoase din jurul radacinilor dintilor naturali, este mai putin optimista decat pentru pacientii sanatosi.

O influenta majora este modul in care pacientul se ocupa de toate instructiunile primite la clinica. Ca orice inlocuire artificiala in organism, nu exista promisiuni sau garantii privind durata de viata a implantului.

Este imposibil sa stiti cat timp un anumit tip de implant va dura, dar urmand recomandarile specialistului la Megasmile, rata de succes va creste considerabil pe termen lung.

Exista dureri sau disconfort?

Va afecteaza implantul dentar? Multi pacienti sustin ca procedura chirurgicala implantului este mai putin problematica decat o extractie a dintilor in ceea ce priveste senzatia de durere sau de disconfort. Cu echipament modern, sterilizare perfecta, anestezie de ultima generatie, personal medical specializat cu experienta vasta in domeniu, disconfortul va deveni un concept strain.

Cat timp dureaza intreaga procedura de implantare?

In functie de tipul de implant, locatia si tipul de munca selectat, perioada totala de timp poate varia intre 3, 6 sau mai multe luni. Daca este necesar transplantul osos, perioada de vindecare va deveni mai lunga. Expertii de la Megasmile vor discuta cu dvs. toate aceste aspecte si va vor sfatui cu privire la perioada de recuperare.

Implanturile dentare isi deservesc perfect scopul, ca radacini artificiale, timp de mai multe decenii, plasandu-se in os, realizate de specialisti cu experienta, cu tehnologie avansata. Implanturile necesita inca atentie si ingrijire speciala, fiind curatate in mod corespunzator si constant de catre pacient la domiciliu si periodic si profesional de catre medici sau igienisti specializati in curatarea implanturilor in birou. Fumatul si lipsa de igiena reprezinta dusmanii principali ai implanturilor dentare.

Asadar, acestea sunt cele mai importante detalii in ceea ce priveste procedura de implantare a dintilor. Clinicile de top printre care si Megasmile includ mai multe camere dedicate exclusiv implantologiei si chirurgiei orale, precum si blocuri de operare, echipate cu tot ceea ce este necesar pentru interventii sigure si nedureroase sub anestezie generala.

Saloanele postoperatorii sunt moderne si confortabile, astfel incat pacientii se pot simti protejati si chiar rasfatati, experienta lor chirurgicala fiind unica in acest domeniu.

In concluzie, atunci cand aveti unul sau mai multi dinti lipsa, cea mai indicata solutie este aceea de a opta pentru un implant/implanturi dentare intr-o clinica renumita precum Megasmile, iar cu o ingrijire corespunzatoare, va veti bucura foarte multi ani de implant.

0 Shares
You May Also Like