Ce este un polizor de banc?

0 Shares
0
0
0

O masinarie de acest gen este o unealta care este utilizata in general pentru a modela si a ascuti echipamentele de atelier metalice . Un polizor de banc este un tip foarte simplu al acestei masini care este atasat in pozitie fixa pe o banca, care poate fi ridicat la inaltimea de lucru corespunzatoare.

De obicei, are doi molari abrazivi, fiecare de o dimensiune diferita.

Exista mai multe modele de polizoare  de banc. Unele sunt facute pentru ateliere mari. Desi o polizor de banc este, in general, un instrument menit de a fi utilizat in mediul industrial exista unele concepute pentru uz casnic.

Acestea pot fi folosite pentru a ascuti  elementele taietoare, cum ar fi foarfece, foarfece de gradina si unelte specifice, precum lama masinii de tuns iarba.

Un exemplu de polizor foarte des cumparat este Polizor de banc Scheppach Tiger 2500, care poate fi folosit in mai multe moduri. 

Doua roti tind sa aiba dimensiuni diferite, astfel incat o varietate de lucrari pot fi efectuate cu o singura masina.

Unele polizoare de banc, de exemplu, sunt vandute cu o roata de 36 si o roata de 60. Roata de 36  este, desigur de obicei folosita pentru evacuarea ramasitelor. Roata de 60 care este mai subtire, este buna pentru retusarea uneltelor, desi nu este buna pentru perfectionarea lor.

Aceste masini nu sunt proiectate in mod normal pentru aschiere cu precizie. Rezultatul este in general brut, chiar si atunci cand o roata este considerata a fi pentru aschiere fina. In functie de locul de munca, in plus fata de ascutire, poate fi necesara un alt tip de masina de de finisare.

Exista de obicei o varietate de dimensiuni de roti disponibile. Ele pot fi, de asemenea, realizate din materiale diferite. Rotile albe gasite uneori in polizoarele de banc sunt de obicei fabricate din oxid de aluminiu. Acest material este reinnoit pe masura ce este utilizat. Are o sansa mai mica de supraincalzire . Dezavantajul este insa ca rotile din oxid de aluminiu trebuie inlocuite mai des.

Caracteristicile polizorului de banc variaza de la un brand la altul

Unele modele sunt mai moi si mai silentioase decat altele. Unele vor avea motoare cu trepte reglabile, astfel incat ritmul sa poata fi redus pentru a evita supraincalzirea. Altele au racire pe apa, astfel incat elementul care are nevoie de ascutire sau taiere sa poata fi racit pe masura ce utilizatorul lucreaza.

Accesorii: O banca de polizor va varia, de asemenea, de la masina la masina. Unele au unghi  de tip V-slot toolrests pentru a permite un pic de slefuire. Lampile sunt un alt accesoriu pe care utilizatorii il pot gasi util.

Exista modele cu o singura lampa deasupra masinii. Exista, de asemenea, modele cu o lampa deasupra fiecarui roti de ascutire. Un polizor banc este de obicei folosit pentru a ascuti unelte metalice de mici dimensiuni.

0 Shares
You May Also Like