Ce face un boiler electric atat de eficient si practic? Afla care sunt avantajele acestuia!

0 Shares
0
0
0

Eficienta si confortul in locuinta sunt prioritare pentru majoritatea persoanelor din mediul urban, iar boilerul electric reprezinta o solutie inovatoare pentru incalzirea rapida a apei calde. Aceste boilere se remarca prin economia de energie pe care o ofera, intrucat utilizeaza electricitate doar atunci cand este necesar, evitand astfel pierderile de caldura. Incalzirea rapida a apei este deosebit de benefica in numeroase activitati casnice, iar siguranta si controlul precis al temperaturii sunt aspecte care ii fac pe multi sa opteze pentru acest tip de boiler.

Iata care sunt avantajele boilerelor electrice, modul in care functioneaza si cum trebuie intretinute

Unul dintre cele mai importante avantaje ale boilerelor electrice este cu siguranta eficienta energetica. Acestea incalzesc apa doar atunci cand este necesar. Daca nu sunt folosite pentru a furniza apa calda, nu consuma energie in mod constant, spre deosebire de boilerele cu rezervor care pastreaza apa calda in permanenta. Astfel, se evita pierderile energetice asociate cu pastrarea apei incalzite intr-un rezervor. 

De asemenea, boilerele electrice asigura apa calda instantaneu, fara a fi nevoie sa astepti ca rezervorul sa se incalzeazsca in prealabil. In plus, in comparatie cu un boiler cu rezervor, cele electrice ocupa semnificativ mai putin spatiu si pot fi montate pe perete.

Boilerele electrice functioneaza pe baza unui principiu de incalzire a elementului de rezistenta electrica. Acest element este amplasat in interiorul tevii prin care curge apa rece. Atunci cand acesta este conectat la sursa de curent electric, elementul de rezistenta se incarzeste rapid si transfera caldura direct apei din jurul lui. Intrucat apa rece intra in boiler continuu, acesta poate furniza apa calda instantaneu la temperatura dorita.

In ceea ce priveste intretinerea acestor boilere, ti-am pregatit cateva sfaturi utile pentru a mentine boilerul in stare optima de functionare:

1. Curatare periodica

In timp, calcarul si reziduurile se pot acumula in interiorul boilerului, iar curatarea regulata a depunerilor ajuta la mentinerea eficientei energetice si prelungeste durata de viata a boilerului. Deconecteaza intotdeauna boilerul de la sursa de curent inainte de a incepe curatarea.

2. Verificarea anuala a termostatului si a elementului de incazire

Pentru a asigura functionarea corecta, boilerul trebuie verificat periodic de un specialist in echipamente electrice, care sa calibreze termostatul si elementul de incalzire cel putin o data pe an.

In cazul in care te-am convins de avantajele produsului si doresti sa faci un update locuintei tale, poti comanda un boiler de pe prompt-service.ro, iar in functie de nevoile tale, poti opta pentru un boiler electric, termoelectric sau pe gaz. In plus, echipa de profesionisti iti va oferi consultanta in alegerea produsului de care are nevoie gospodaria ta.

In concluzie, boilerele electrice reprezinta alegerea perfecta in cazul in care ai nevoie de o sursa instantanee de apa calda in locuinta. Cu avantajele lor economice, eficienta energetica si usurinta de intretinere, aceste aparate moderne iti permit sa realizezi activitatile zilnice intr-un mod practic si confortabil. 

 

Sursa foto: prompt-service.ro

0 Shares
You May Also Like