Ce factori provoaca fisurarea unui parbriz?

0 Shares
0
0
0

Daca ati condus timp indelungat, cel mai probabil ati intalnit un parbriz ciobit la un moment dat in cariera dvs. de conducator auto. Acest lucru s-ar fi putut intampla din cauza unei masini din fata dvs. care a lovit o pietricica, iar aceasta de sub rotile masinii respectiva, v-a sarit in parbriz.

Este posibil de-asemenea ca si grindina sa va afecteze parbrizul si sa provoace mici fisuri in parbriz. Indiferent de motiv, atunci cand va confruntati cu un parbiz spart, trebuie sa remediati cat mai repede problema.

Ce provoaca un cip sa se transforme intr-o fisura

Modificari de temperatura

Exista cativa factori care pot face ca un cip din parbrizul dvs. sa se transforme intr-o fisura. Unul dintre principalii vinovati este reprezentat de schimbarile drastice ale temperaturii. Caldura extrema si frigul, in special atunci cand apar in intervale scurte intre ele, pot determina rapid transformarea unui cip inofensiv in fisura periculoasa.

De exemplu, iarna cand porniti masina, vehiculul dvs. este la aceeasi temperatura ca si aerul exterior. Cand masinile dvs. se incalzesc si decongelarea este pornita, acest lucru determina schimbarea rapida a parbrizului. Aceasta schimbare a temperaturii determina schimbari in sticla, ceea ce poate forta un cip sa se impinga intr-o fisura.

Presiunea impotriva parbrizului

Presiunea care este pusa pe parbrizul dvs., fie din exterior, fie din interior, poate determina cu usurinta un cip sa se transforme intr-o fisura. Singura modalitate de a preveni acest lucru este sa va asigurati ca nicio greutate nu este asezata pe partea exterioara a parbrizului sau ca nu se pune presiune pe interiorul parbrizului.

In timpul iernii, daca aveti un cip, curatarea zapezii parbrizului dvs. dupa o furtuna de zapada poate face toata diferenta. Greutatea zapezii poate fi suficienta pentru a provoca problema.

Fisurare intentionata

Exista insa si situatii in care parbrizul are de suferit, dupa ce a fost lovit sau zgariat in mod intentionat. Multi proprietari de autoturisme s-au trezit cu asemenea surprize, dupa ce au luat locurile de parcare ale altor soferi, sau in diferite alte situatii.

Cand un parbriz are insa de suferit din aceasta cauza, cu siguranta problema este mai complicata decat o simpla zgarietura, asa ca nu se mai poate pune problema unei reparatii, ci a unei inlocuiri.

Ce se poate face odata observat un cip

Corectia permanenta

Daca aveti bani, si nu doriti ca cipul sa se transforme in fisura, cea mai buna solutie este pur si simplu sa alegeti un profesionist care sa o rezolve. Procesul de reparare a parbrizului presupune de obicei umplerea cipului cu un lichid care in cele din urma se usuca si tine totul impreuna. Dupa cum sa spus, este cea mai buna optiune.

O problema care poate aparea totusi este ca exista cazuri in care uscarea lichidului provoaca de fapt o fisura.

Daca va imaginati, lichidul se usuca si poate face presiune asupra ceea ce este deja cel mai slab punct al parbrizului. Asadar, la final, o reparatie a ferestrelor va poate obliga efectiv sa va inlocuiti parbrizul.

Probleme cauzate de a avea o fisura in parbriz

Obstructia vizualizarii soferilor

Cu o fisura vizibila in parbrizul dvs. este foarte posibil sa primiti o amenda daca va opreste in trafic un echipaj de la politia rutiera. Nu veti fi arestat sau nimic grav, dar vi se poate da o amenda care poate fi uneori la fel de scumpa ca un parbriz in sine, in functie de dispozitia ofiterilor din acea zi.

Deci, daca aveti o fisura in parbriz, trebuie doar sa o rezolvati. Nu veti evita doar problemele legii, dar nu veti pune oamenii in pericol, deoarece nu puteti vedea la fel de bine cum ar trebui sa puteti vedea cu parbrizul perfect.

Cealalta problema a vizibilitatii este ca, in circumstantele potrivite, soarele poate refuza efectiv crapaturile si poate provoca un punct nevazator al luminii solare. Acest lucru va poate afecta vederea la momentul nepotrivit, ceea ce inseamna ca nu veti putea vedea pe scurt.

Cealalta problema este ca, daca se intampla acest lucru, nu evita decat daca purtati ochelari de soare sau pana nu iti indepartati masina de soare. Ceea ce este adesea mai usor spus decat facut, insa solutia ideala este sa optati pentru o inlocuire parbriz.

Compromisul implementarii airbag-urilor

O problema grava care poate aparea daca conduci cu un parbriz crapat este ca dislocarea airbag-ului poate fi compromisa in cazul in care ar urma sa se produca un accident. Daca integritatea fundalului a fost compromisa si o implementare adecvata a airbag-ului se bazeaza pe structura parbrizului pana la un punct, atunci si implementarea airbag-ului in sine este compromisa.

Un parbriz asadar, poate avea de suferit din diferite motive, iar micile fisuri trebuiesc reparate cat mai repede, pana nu este nevoie de o inlocuire parbriz, datorita extinderii acestora. A conduce cu parbrizul fisurat, afecteaza vizibilitatea soferilor, iar din acest caz se pot produce accidente.

0 Shares
You May Also Like