Ce nu stiati despre BMW dar v-ar placea sa aflati?

0 Shares
0
0
0

Pentru inceput vom spune ca daca aveti nevoie de un service, exista reprezentanta BMW Filaret unde puteti veni cu masina. In continuare va prezentam cateva lucruri mai putin cunoscute despre BMW.

BMW a fost pe prima linie a aerodinamicii aproape de la originea termenului

Un camion 1940 de 328 Kamm Coupe (numit dupa tatal aerodinamicului german Wunibald Kamm) a fost cu zece ani inainte aerodinamic.

Daca pare familiar, este pentru ca Shelby American, Inc. a folosit aceleasi principii pentru a face Cobra Daytona Cup la jumatatea anilor ’60. In esenta, prin taierea de la capatul din spate, puteti mari viteza de deplasare in linie dreapta cu 30% – o mare afacere atunci cand va deplasati in Italia in Mille Miglia. Se numeste un Kammback si o multime de masini de astazi, folosesc inca principiul.

BMW a fost, de asemenea, in fruntea cursei mereu

OK, BMW nu a inventat tocmai cursele cu atas – conceptul de a se aplica un atas pentru a imbunatati viraje ii apartine. In timpul unei intalniri de curse BMW a inventat conceptul de atas. Dar motociclistii BMW au fost, evident, ┬ámai pasionati decat altii. Pentru a dovedi stabilitatea multi motociclisti au ales sa mearga fara protectii.

La sfarsitul anilor ’50, BMW a devenit parte a aceleiasi familii corporative ca Mercedes/

In 1959, BMW se apropia de faliment din cauza numerosilor factori (aici este un indiciu: Razboiul Rece). In acest sens, compania mama Mercedes “Daimler-Benz” a facut o incercare ostila de preluare in stil Gordon Gekko. A fost interesant dar nu a functionat.

In mod colectiv, detinatorii de actiuni din partea BMW au spus ca gandit si au creat un contraatac. Chiar si cele mai saraci mecanici au ajutat sa cumpere actiuni. In cele din urma, un om pe nume Quandt a preluat controlul; familia lui detine inca o mare parte a companiei astazi. Aceasta ramane cea mai mare disputa a rivalitatii intense dintre Mercedes si BMW.

Supercarul M1 de la BMW ar fi trebuit construit de Lamborghini

BMW si Lambo au convenit in anii 1970 sa construiasca o masina de curse. Germanii trebuiau sa ofere motorul si suspensiile, iar italienii au trebuit sa faca restul.

In cea de-a unsprezecea ora, din motive financiare, Lamborghini a renuntat la colaborare. BMW a acceptat ideea, s-a intors in Germania, a apelat la un constructor privat care s-a ocupat de partea lui Lambo si s-a nascut automobilul original BMW.

Design-ul M1 BMW este cel mai ciudat din toate timpurile

Uita de origine BMW-slash-Lamborghini pentru o secunda. Giorgetto Giugiaro a proiectat masina si este un fel de legenda.

BMW a facut prima masina electrica in 1972

Desi umbrita de atrocitatile de la Olimpiada din Munchen, in 1972, BMW a debutat cu o versiune complet electrica. Erau folosite baterii de 12, si se putea conduce pana la 19 mile la un timp. A fost un exercitiu pe piata, dar avand in vedere ca a fost acum doar 50 de ani este considerata o inventie foarte interesanta.

Un motor stradal BMW de acum 20 de ani a castigat Campionatul Mondial de Formula 1

Motorul BMW M10 cu patru cilindri a fost o evolutie a unui motor care a iesit prima data pe strazi in 1962 cu 75 CP.

0 Shares
You May Also Like