Ce scule si unelte sunt necesare intr-un atelier de tamplarie?

0 Shares
0
0
0

In cazul in care lucrati intr-un atelier de tamplarie, deja cunoasteti toate sculele si uneltele necesare pentru a va putea desfasura activitatea.

Cei care insa isi doresc sa isi amenajeze un atelier de tamplarie intr-una din anexele locuintei, unde sa se dedice pasiunii lor pentru tamplarie, cu siguranta trebuie sa cunoasca unele dintre instrumentele de lucru de care au nevoie, iar acest articol vi le prezinta in cele ce urmeaza.

Ciocan cu gheare

Unul dintre cele mai de baza instrumente ale atelierelor de tamplarie, este fara doar si poate un ciocan cu gheare care va va permite sa bateti cuie in lemne, si chiar sa le scoateti pe cele batute incorect, datorita ghearelor.

Ruleta (banda de masurare)

Benzile de masurare din plastic sunt ieftine si simple, si va pot fi de mare folos atunci cand trebuie sa masurati lungimea unui lemn sau latimea acestuia. In cazul in care aveti nevoie de un asemenea instrument de lucru, de preferat ar fi sa alegeti o banda de masurare metalica, de preferinta un model retractabil, care este bun pentru masurarea bucatilor mai mari de cherestea netaiata.

Dalti

Excelente pentru sculptarea manuala (si nu numai), daltile au fost odata instrumentul principal pentru sculptarea rosturilor in tamplaria japoneza. Adesea vandute in seturi, veti avea nevoie de o varietate de dalti pentru a efectua orice lucru semnificativ sau detaliat.

Ciocan de cauciuc

Un ciocan de cauciuc este complementar unui set de dalte, permitandu-va sa introduceti cu precizie capetele ascutite in piesa de prelucrat. Ciocanele din cauciuc sunt utile in asamblarea imbinarilor si nu vor deteriora lemnul atunci cand sunt batute cu forta usoara pana la medie.

Fierastrau

Atunci cand aveti de taiat diferite lemne, cu siguranta fierastraul manual va poate fi de mare folos. Exista diferite modele de fierastraie manuale, de diferite dimensiuni, care au dintii mai mici sau mai mari, si le veti putea alege in functie de ceea ce veti lucra mai mult.

Polizor

Desi nu este din punct de vedere tehnic un instrument manual, un polizor de banca motorizat este utilizat aproape exclusiv pentru ascutirea uneltelor manuale, cum ar fi burghiele sau daltele. Lamele taiate sau uzate pot fi deseori reconditionate prin polizarea si/sau finisarea cu o piatra de ascutit.

Surubelnite

In primul rand, atunci cand utilizati o surubelnita , varful trebuie sa se potriveasca cu dimensiunea slotului surubului in cauza. Prin urmare, veti avea nevoie de surubelnite intr-o gama de dimensiuni pentru a se potrivi cu orice dimensiune de surub cu care va confruntati in proiectele dvs.

Masina de rindeluit

O masina de rindeluit si degrosat HMS1070 Scheppach este extrem de importanta dat fiind faptul ca ajuta la indreptarea materialului lemnos brut, astfel incat acesta sa poata fi utilizat ulerior la diferite proiecte.

Pentru utilizarea zilnica, o asemenea unealta precum cea mentioanta anterior reprezinta o alegere foarte buna, in timp ce pentru utilizari ocazionale, o masina de rindeluit manuala poate fi o alegere buna.

Masina de gaurit

O masina de gaurit este extrem de importanta intr-un atelier de tamplarie, dat fiind faptul ca va ajuta sa dati gauri in lemn oricand si oriunde este nevoie. In plus, aceasta poate fi utilizata si pentru a efectua diferite reparatii si pentru intretinerea generala a gospodariei.

Masina de slefuit

In mod evident, masina de slefuit este de-asemenea deosebit de utila in orice atelier de tamplarie, dat fiind faptul ca aceasta poate fi utilizata pentru a finisa toate obiectele de mobilier si toate operele de arta fabricate din lemn.

Acestea sunt doar cateva dintre uneltele si instrumentele de lucru necesare intr-un atelier de tamplarie, insa cu siguranta lista instrumentelor si a uneltelor este mult mai lunga. Pentru inceput insa, acestea va pot fi de ajuns.

0 Shares
You May Also Like