Ce se poate afla in cutia ta de siguranta?

0 Shares
0
0
0

O cutie de siguranta, uneori cunoscuta in mod eronat ca seif, este un container securizat individual, de obicei tinut intr-o seif principal. Casetele de depozitare se gasesc in general in banci, in oficiile postale sau in alte institutii.

Casetele de depozitare se utilizeaza pentru a stoca bunuri valoroase, cum ar fi pietre pretioase, metale pretioase, moneda, valori mobiliare tranzactionabile, documente importante (de exemplu acte de proprietate sau certificate de nastere) sau date informatice care necesita protectie impotriva furtului, a modificarii sau alte pericole. Cauti ambalaje din plastic? Intra pe SchoellerAllibert.com

In Statele Unite, nici bancile, nici FDIC nu asigura continutul. O persoana ar trebui sa cumpere asigurarea pentru seiful respectiv pentru a acoperi furtul, incendiul, inundatiile, atacurile teroriste si alte dezastre naturale si/sau catastrofe.

Multe hoteluri, statiuni si nave de croaziera ofera, de asemenea, seifuri sau cutii mai mici pentru patronii lor, pentru folosirea temporara in timpul sederii lor. Aceste facilitati pot fi amplasate in spatele receptiei, sau ancorate in mod sigur in camerele private, pentru a va proteja intimitatea.

Sa ai un seif sigur este extrem de important, dar este la fel de important sa pastrati copii ale documentelor intr-un loc sigur – ca o cutie de siguranta. Un seif este pur si simplu o cutie inchisa la banca. Doar voi si oamenii pe care ii desemnati aveti acces la cutie. Daca aveti un cont la o banca, de multe ori unul dintre avantaje este accesul la un seif.

Chiar daca ati ajuns sa platiti pentru unul (costa doar câtiva dolari pe luna, o suma infima care va va permite sa va pastrati lucrurile protejate, astfel incât sa nu va faceti griji in legatura cu acestea). Este usor sa accesati cutia. Luati pur si simplu cheia la banca, semnati un formular, iar angajatul bancii va directioneaza catre seiful dvs. Toate informatiile despre seiful dvs. si alte persoane care au acces la el trebuie pastrate in sertarul Legacy.

Când listati cine are acces la seiful dvs., asigurati-va ca includeti sotul / sotia. Multi oameni isi asuma pur si simplu ca sotul lor are acces la ea, dar nu este cazul. Daca numele nu este listat, persoana nu poate deschide caseta.

O regula generala asupra elementelor pe care ar trebui sa le puneti in seif este: daca nu le puteti inlocui sau daca sunt foarte costisitor de inlocuit, acestea ar trebui sa mearga in cutie. Cu toate acestea, iata o lista mai detaliata a elementelor pe care trebuie sa le includeti.
•    Copie si/sau original testament
•    Actele, titlurile si documentele de asigurare pentru casa, masina si alte proprietati personale
•    Certificatele de nastere si de adoptie
•    Certificatele de casatorie si de deces
•    Acordul de custodie si decretele de divort
•    Inregistrari militare
•    pasapoarte
•    Copiati informatiile dvs. de sanatate (vaccinari, spitalizari)
•    Copierea formularului de avocatura (daca este cazul)
•    Carduri de securitate sociala
•    Contracte si alte documente legale
•    Un inventar de casete video pentru articolele de uz casnic
•    Bijuteriile valoroase

Seiful este o modalitate ieftina de a pastra in siguranta documentele importante. Nu utilizati timp sau bani ca scuza pentru ca nu ati luat aceasta masura suplimentara pentru a va proteja pe dumneavoastra si pe familia dumneavoastra.

0 Shares
You May Also Like