Ce sistem de deschidere pentru usa de garaj sa alegem?

0 Shares
0
0
0

Deschizatoarele de usi pentru garaj sunt produse deja de multi ani si ca la orice lucru ce implica mecanica si electronica, tehnologia a evoluat, mai ales in ultimii ani. Vechile deschizatoare de usi pentru garaj erau de fapt aproape intotdeauna motoare de 240 de volti cu un control rudimentar sau telecomenzi simple, uneori de marimea unei caramizi.

Multi proprietari preferau sa inchida usile manual, pentru a nu fi nevoiti sa foloseasca aceste dispozitive. Majoritatea operatorilor electrici pentru usi din Europa, au fost la inceput importati din Statele Unite, deoarece aici usile de garaj aveau deja o traditie in adevaratul sens al cuvantului dar si pentru faptul ca acolo usile pentru garaj erau mai mari si au avut nevoie inca de la inceputuri de acesti operatori pentru inchiderea si deschiderea usilor.

Ca pentru orice alt obiect cu operare electrica, vei avea exact ceea ce ai platit, operatorii mai scumpi sunt de obicei si mai buni, dar consecintele in operarea usilor de garaj pot fi mult mai serioase, deoarece este implicata foarte mult mecanica. Adu-ti aminte ca practic tu creezi o masina controlata prin telecomanda si siguranta trebuie sa fie grija numarul 1!

Pe repede inainte pana in secolul 21 si tehnologia inseamna acum ca avem un standard pentru fiecare operator de calitate produs in Europa iar acesta trebuie sa prezinte urmatoarele optiuni:

• motoare de curent continuu de 24 de volti pentru o operare in siguranta si fara mult zgomot
• un start si o oprire usoare in timpul operarii, pentru a reduce gradul de degradare la mecanismele usii.
• senzori electronici pentru detectarea obstacolelor si intrarea in miscare inversa atunci cand usa detecteaza o forta opusa sau o piedica anume, etc.
• lumina incorporata pentru iluminarea garajului la intrare
• design slim (ingust) care cere doar 25-40mm spatiu de instalare deasupra usii.
In afara de aceste specificatii de baza lista lucrurilor optionale poate continua, mai ales la modelele high end si putem mentiona aici : tastaturi digitale, switch-uri electrice, sisteme pe card-reader, sisteme de citire a amprentelor, auto-timere pentru inchidere.

Deci cine produce acest tip de operatori? Ei bine, exista o multime de producatori din Europa si majoritatea ofera cateva sau aproape toate specificatiile descrise mai sus, dar totusi va recomandam sa evitati anumiti producatori care doar copiaza design-ul deja existent la modelele sau la producatorii cu traditie.

In general, companiile ce produc operatori de design propriu, produsi si vanduti de catre propriile facilitati, cu o bogata experienta in acest domeniu, sunt cu siguranta mai de incredere decat ceilalti. Poti fi sigur ca acestia folosesc intotdeauna cea mai noua tehnologie disponibila pe piata, iar siguranta pe care o vei avea cumparand usile produse de acestia, este mult mai importanta decat avantajul aparent al pretului foarte scazut, de la unii producatori fara nume in domeniu.

Si in Romania, poti gasi usi de cea mai buna calitate, detalii aici. Totusi, multi producatori mici, chiar aflati la inceput pot fi foarte buni. Singura metoda de a da un verdict in acest sens, este fiabilitatea si calitatea produselor lor, mai ales atunci cand vorbim despre operatorii electrici.

Cand ai platit o suma consistenta pentru luxul de a-ti deschide usa de la garaj cu o telecomanda chiar din masina, ultimul lucru la care te-ai astepta este sa trebuiasca sa o detasezi si sa o ridici manual, pentru ca exista o problema cu operatorul in sine.

0 Shares
You May Also Like