Ce statie epurare apa putem sa alegem?

0 Shares
0
0
0

Alegerea unei statii de epurare a apelor uzate reprezinta din ce in ce mai mult o necesitate a vietii cotidiene. Aceste produse sunt destinate curatarii apei menajere, contaminate cu anumite substante in timpul folosirii.

Practic, apa menajera este rezultatul utilizarii apei potabile in cadrul proceselor zilnice de utilizare, apa care este in cele din urma evacuata catre sistemele de canalizare.

Pentru a alege o statie epurare apa este necesar sa stim anumite date care ar putea cantari destul de mult in ceea ce priveste luarea unei decizii.

Caracteristica cea mai importanta pe care trebuie sa o avem in vedere este reprezentata de catre debitul de apa, deoarece acesta ne poate da informatii despre produsul care ni s-ar putea potrivi cel mai bine.

Ca si studiu de caz, am ales statia de epurare a apei uzate menajere SBR 1/6  LE Valrom, cu un debit de 1 metru cub de apa pe zi. Acest tip de statie de epurare a apei poate fi folosita atat in cazul locuintelor noi, cat si in cazul celor preexistente, in cazul re-echiparii foselor septice.

Statia de epurare este conectata la sistemele de evacuare a apei menajere uzate a unei locuinte, si de asemenea este conectata si la reteaua de deversare, in speta la sistemul de drenaj. Statia este un produs bicameral in care au practic loc procesele de disociere a substantelor, prin separarea eficienta a uleiurilor si a particulelor de namol.

Dintre datele tehnice ale acestor tipuri de produse putem mentiona faptul ca, raportat la debitul de apa, ele sunt destinate unei locuinte individuale care gazduieste un numar de 6 persoane ca si utilizatori permanenti.

Volumul total pe care il detine aceasta statie epurare apa este de 3000 de litri, greutatea este de 150 de kilograme, lungimea este de 2400 de milimetri, latimea de 1400, iar inaltimea de 1820 milimetri. Statia se monteaza subteran, sub nivelul cotei zero a terenului pe care este construita cladirea.

Sistemul de functionare este unul cu adevarat performant, avand capacitatea de a ne arata pe display orice neregula sau orice defectiune survenita in timpul utilizarii normale a produsului. Practic informatiile despre orice componenta a statiei de epurare sunt aratate utilizatorului, astfel incat acesta sa poata in mod intuitiv sa inteleaga modul de functionare a produsului.

Echipamentele aferente acestei statii de epurare sunt montate pe un ponton plutitor, care are stabilitate in cadrul bazinului datorita prinderii cu lanturi. De asemenea panoul de comanda este cel care ne poate semnala o avarie, datorita ledului care se aprinde sau se stinge, in functie de natura problemei pe care o intampinam.

Alegerea unui astfel de produs este totusi indicata sa se faca dupa ce in prealabil ne consultam si cu un specialist in domeniu. In ciuda operarii usoare a acestei statii epurare apa, este bine ca cineva specializat sa ne ofere indicatii cu privire la modul de functionare, astfel incat noi sa putem avea toate datele.

Astfel de specialisti pot fi gasiti pe site-ulwww.shop-einstal.ro, magazin care dealtfel si comercializeaza aceste tipuri de produse. In acest fel vom putea fi acoperiti din toate punctele de vedere, si vom putea sti cu certitudine ca produsul pe care l-am achizitionat este exact ceea ce ne este necesar.

0 Shares
You May Also Like