Ce stii despre asigurarile medicale pentru calatorii, in afara tarii?

0 Shares
0
0
0

Te pregatesti pentru o vacanta binemeritata in strainatate? Ai nevoie de o anumita siguranta in ceea ce priveste confortul si sanatatea ta sau a persoanelor cu care calatoresti? Sau poate doar acum urmeaza sa iti faci primul pasaport?

Indiferent de categoria in care te incadrezi, trebuie sa iti intelegi avantajele si modul de operare al asigurarilor medicale pentru calatorii, in strainatate.

Poate te gandesti ca vei calatori doar pentru 2 sau 3 zile, in afara granitei. Poate stii ca esti tanar, sanatos si nu ai fost bolnav niciodata in viata ta (poate doar simple raceli).

Ori poate, te gandesti ca vei fi plecat de acasa pentru studii, pentru o perioada prea lunga asa ca o astfel de asigurare ar putea fi prea costisitoare pentru tine sau pentru familia ta. Insa niciuna din aceste posibilitati nu exclude necesitatea unei astfel de asigurari.

Sa privim indeaproape catre intreaga lista de avantaje ale unei astfel de asigurari pentru a intelege mai clar ce face ea (unele dintre aceste beneficii pot sau pot sa nu fie incluse in oferta pe care o primesti; acestea variaza in functie de pachetele si companiile de asigurari la care apelezi):

●    Cheltuieli medicale in situatii de urgente:
–    transfer la clinici de specialitate, ambulanta, tratament stomatologic maxim 2 dinti, spitalizare, interventii chirurgicale, tratament ambulatoriu, medicamente si materiale sanitare prescrise de medic,  etc.
–    costurile convorbirilor telefonice cu familia si medicul de familie
●    Repatrierea medicala a asiguratului si a minorului insotit, daca acesta ramane pe o perioada mai mare de 10 zile
●    Repatrierea corpului neinsufletit al asiguratului si costul transportului unui membru al familiei, pentru a sprijini acest proces de repatriere
●    Asigurare de accidente – in cazul invaliditatii/decesului, ca urmare a accidentelor
●    Asigurarea bagajelor – prin deteriorare, distrugere sau disparitie a bunurilor (accidente ale mijloacelor de transport); incedii, trasnet, explozii, caderi de corpuri, cutremur, inundatie, furtuna, uragane, avalanse, furturi calificate/talharie
●    Asigurare de raspundere civila fata de terti

Ce mai trebuie stiut?

–    De obicei, durata de timp pentru care poti incheia o astfel de asigurare este de minim doua zile si se poate intinde pana la 365 de zile. Asigurarea se poate incheia si dupa plecarea asiguratului din tara.
–    Aceste asigurari se pot personaliza, ca si riscuri acoperite (in functie de dorinte si necesitati)
–    De obicei, varsta persoanelor ce pot sa beneficieze de aceste asigurari este situata intre 0 si 70 de ani.
–    Daca pe durata calatoriei declarate se vor practica anumite sporturi de agrement, ele trebuie declarate inainte de incheierea politei. Aici intra activitatile ca: schi, schi nautic, snowboard, patinaj, surfing, rafting etc.
–    Exista anumite situatii in care asiguratorul nu este obligat sa plateasca indemnizatia de asigurare. Pentru a afla exact care sunt aceste exceptii, consultati asiguratorul. De obicei, aceste situatii includ: practicarea unui sport nedeclarat (precum cele de mai sus), practicarea oricaror sporturi extreme (precum curse moto, auto, rodeo, curse de calatorie, zbor cu parapanta, parasutism, bungee-jumping, etc).

Pentru a incheia chiar acum o asigurare de calatorie potrivita nevoilor tale, intra pe Rcaautoieftin.ro.

0 Shares
You May Also Like