Ce sunt extractele naturale de plante?

0 Shares
0
0
0

Extractele vegetale naturale sunt derivate direct din plante, seminte, fructe, radacini, frunze sau scoarta. Acestea sunt utilizate in produsele cosmetice deoarece au proprietati si beneficii valoroase pentru piele care nu pot fi reproduse pe cale sintetica. Extractele naturale pot fi denumite, de asemenea, produse botanice sau fitonice.

Extractele naturale de plante sunt utilizate in produsele cosmetice pentru capacitatea lor de a actiona ca conservanti naturali si pentru capacitatea lor de a adauga proprietati care nu pot fi obtinute pe cale sintetica. Se utilizeaza o gama larga de extracte naturale, printre care se numara aloe vera, ceaiul verde si balsamul de lamaie.

Extracte naturale de plante pentru ingrijirea pielii

Multi conservanti sintetici, cum ar fi parabenii, pot provoca iritatii ale pielii si pot fi legati de cancerul de piele. Extractele naturale de plante pot fi folosite ca inlocuitor al conservantilor sintetici pentru a asigura ca un produs este sigur si neiritant pentru piele. Extractele naturale sunt, de asemenea, mai putin costisitoare decat conservantii sintetici, ceea ce reprezinta un alt motiv pentru care sunt folosite in produsele de ingrijire a pielii.

Extractele naturale de plante adauga, de asemenea, proprietati benefice produselor. De exemplu, aloe vera este cunoscuta pentru proprietatile sale calmante si cicatrizante care pot calma pielea sensibila sau iritata. Ceaiul verde este cunoscut pentru proprietatile sale antioxidante care pot proteja pielea de daunele cauzate de radicalii liberi. Balsamul de lamaie este cunoscut pentru proprietatile sale antiinflamatorii care pot calma roseata si iritatia.

Beneficii ale utilizarii extractelor naturale de plante

Extractele din plante naturale contin ingrediente active care pot avea mai multe beneficii pentru piele. Printre cele mai comune beneficii se numara cele anti-imbatranire, de hidratare si de calmare.

Proprietatile anti-imbatranire pot impiedica imbatranirea prematura a pielii prin prevenirea ridurilor, a liniilor fine si a petelor de varsta cauzate de daunele provocate de soare. Proprietatile de hidratare pot preveni uscaciunea si mancarimile. Proprietatile calmante pot calma roseata si iritatia cauzate de pielea uscata.

Pe langa aceste beneficii, extractele naturale de plante pot fi, de asemenea, ideale pentru mediu. Deoarece sunt derivate direct din plante, nu necesita substante chimice de sinteza pentru a fi produse. Acest lucru poate reduce impactul negativ asupra mediului, deoarece substantele chimice sintetice au fost legate de probleme de sanatate, precum si de daunele aduse mediului.

Tipuri de extracte naturale din plante

Exista multe tipuri diferite de extracte naturale de plante care sunt folosite in produsele de ingrijire a pielii. Aloe vera este folosita pentru proprietatile sale calmante, ceaiul verde este folosit pentru antioxidantii sai, balsamul de lamaie este folosit pentru proprietatile sale antiinflamatorii, iar boabele de acai sunt folosite pentru proprietatile sale anti-imbatranire. Alte tipuri de extracte includ uleiul de masline, uleiul de jojoba si untul de shea.

Extractele din plante naturale sunt benefice pentru piele, deoarece contin ingrediente active care pot oferi beneficii anti-imbatranire, hidratante si calmante. Pe langa aceste beneficii, extractele naturale pot fi benefice pentru mediul inconjurator, deoarece nu au nevoie de substante chimice de sinteza pentru a fi produse. Puteti opta si pentru extracte naturale din plante de la PHYTO BIOPOLE pentru beneficii multiple asupra sanatatii.

0 Shares
You May Also Like