Ce sunt soundbar-urile pentru TV?

0 Shares
0
0
0

Sound Bar a devenit una dintre cele mai comune optiuni pentru sunetul de acasa, in principal pentru momente de film cu prietenii sau familia, fie cand dai o petrecere si muzica este cea care conteaza in primul rand. Ce calitati are un astfel de sistem?

Ce este un soundbar pentru TV (soundbar)?

Barele de sunet sau soundbar-urile pentru tv sunt difuzoare care pot avea mai multe canale audio. Si o mare parte din popularitatea acestora consta in faptul ca, in ciuda dimensiunii, poate emula intr-un anumit fel sunetul surround pe care un sistem de sunet mare l-ar necesita in mod normal.

Dimensiunea si, adesea, forma sa eleganta si aspectul tehnologic, este ceea ce face ca acest bar sa fie un mare plus pentru a se potrivi decorului si spatiilor mici, fara a sacrifica o buna calitate a sunetului.

Pentru a face o alegere, va recomandam sa alegeti intotdeauna ceea ce se potriveste cel mai bine nevoilor si gusturilor dvs., asa ca haide sa incepem cu sfaturile.

  1. Lungime

Alegerea acestei functii poate depinde foarte mult de preferintele dvs., daca doriti ca bara sa arate mai mica decat televizorul sau mai mare, ceea ce de obicei nu arata bine din punct de vedere estetic (daca bara este mai mare decat televizorul).

  1. Sunet sorround

Aceasta caracteristica se schimba intotdeauna de la un sistem de sunet la altul, daca este 2.0 aveti doar doua iesiri audio si daca este 5.1, inseamna ca are 5 iesiri si un difuzor suplimentar pentru bas (subwoofer). Va recomandam sa fie 5.1 pentru camere inchise, deoarece acest lucru va creste senzatia de cinema din jur. Dar daca este deschis cu un 2 sau 2.1 este mai mult decat suficient.

  1. Conexiuni audio

Aceasta este partea esentiala pentru a fi auzit sunetul, intrarile de baza ale oricarui echipament sunt intrarea optica digitala si o intrare analogica (miniplug-ul pe care multi dintre noi il cunoastem).

Intrarea optica este ceea ce conecteaza televizorul la soundbar-uri pentru a avea o calitate audio buna, iar unele echipamente au o intrare HDMI, altele includ inca o intrare USB pentru redarea muzicii. Totul va depinde de ceea ce cautati si sa va fie usor sa gestionati echipamentul.

  1. Conexiune wireless

Acest tip de conexiune este deja de baza pentru orice sunet, indiferent daca este bluetooth sau WiFi. Acesta este cel care este utilizat in mod normal pentru redarea muzicii si in principal pentru dispozitivele noastre mobile care functioneaza cu servicii de streaming, cum ar fi Spotify sau Apple Music.

Trebuie mentionat ca unele echipamente se conecteaza chiar si cu Subwoofer-ul prin bluetooth, acest lucru poate evita cablurile, dar sacrifica putin sunet. Recomandam Soundar TV BOSE.

  1. Telecomanda

In cele din urma, exista inca echipamente care utilizeaza telecomanda, dar unele care au optiunea de bluetooth sau WiFi pot fi controlate printr-o aplicatie de telefon. Aceasta decizie va depinde de ceea ce te face sa te simti cel mai confortabil manipuland sunetul la tine acasa.

 

0 Shares
You May Also Like