Ce tip de hosting ti se potriveste?

0 Shares
0
0
0

Exista o multitudine de optiuni pentru web hosting, disponibile in ziua de astazi: free web hosting, shared hosting, dedicated server (server dedicat) si lista poate continua. Pe GazduireEnterprise.ro vei gasi cele mai bune servicii de gazduire web.

Toate aceste optiuni servesc acelasi scop, avand ca finalitate garantarea hosting-ului continutului tau, ce poate fi accesat astfel oricand, pe internet.

Diferentele majore dintre aceste tipuri de hosting, constau in modul in care acestea sunt structurate, precum si in beneficiile pe care le aduc fiecare dintre ele. Sa aruncam o scurta privire asupra tipurilor diferite de hosting:

Free web hosting-ul.

Ce poate fi mai frumos si mai atractiv decat posibilitatea unui web hosting free, adica gratuit? Aceasta este o optiune foarte buna pentru cineva care este la inceput si doreste doar sa-si creeze o pagina web de prezentare, fara prea multe pretentii si fara prea multe informatii (date) in spate.

Cand spunem date ne referim la poze, materiale video care ocupa mult spatiu, materiale audio, etc. Totusi, optiunea free iti acorda posibilitatea sa-ti urci gratuit propriul site pe un server si sa imparti cu prietenii sau familia, diferite postari, poze, mici fisiere audio, impresii de calatorie, etc.

Daca nu ai nevoie de foarte multe date si nu vrei un site foarte complicat, aceasta optiune poate fi pentru inceput foarte potrivita pentru tine. In timp ce free web hosting-ul si-a atras destul de multe critici din cauza lipsei de optiuni sau a spatiului de stocare foarte mare, exista cativa provideri de web hosting foarte buni, in care poti avea incredere.

Daca insa vrei un site business care sa-ti sustina afacerea online, atunci iti recomandam un provider de web hosting cu servicii platite.

Shared-hosting-ul.

Asa cum i-o sugereaza si numele, shared hosting inseamna un mediu unde imparti spatiul cu altcineva si fiind vorba de un web server si de mediul World Wide Web, asta inseamna ca tu (site-ul tau) imparti spatiul cu un alt website.

Totusi, in aceeasi masura in care imparti spatiul fizic dar si virtual de pe un server, se impart si costurile intre tine si proprietarul celuilalt website, aceasta fiind o solutie ce si-o poate permite aproape oricine, fiind cea mai ieftina dintre toate (in afara de web hosting-ul free).

De asemenea solutia unui shared-hosting este foarte potrivita pentru persoanele care au un website normal, nu foarte complex, de exemplu pentru bloggeri, mici afaceri, site-uri de prezentare, etc.

Exista totusi un mare dezavantaj: fiind pe un server shared (impartit), vei fi expus tuturor activitatilor vecinilor tai.

Daca cineva face o uriasa greseala de scripting, intregul server poate suferi, daca cineva experimenteaza spike-uri (varfuri) abrupte si spontane in trafic, site-ul tau (desi nu experimenteaza acelasi trafic) va avea de suferit, din punct de vedere al vitezei de incarcare si al accesului rapid.

Hosting-ul dedicat.

Acest tip de hosting este cel mai bun si se adreseaza clientilor business, ce doresc cat mai multe resurse alocate pe server, fara a le imparti cu nimeni. De asemenea, acest hosting beneficiaza de cea mai mare latime de banda si un suport al clientilor 24/7.

0 Shares
You May Also Like