Lanterna pentru dezorientare a Politiei

0 Shares
0
0
0

In general, lanterna LED este cea mai des utilizata de politie. Multi oameni considera in prezent ca efectul de dezorientare pe care il au lanternele de politie este nou aparut, si este ceva  care a fost inventat curand, insa lucrurile nu stau chiar asa.

Daca aruncam o privire in istoria fenomenului de dezorientare care a fost cauzat de expunerea la mai multe lumini. Fenomentul a aparut atunci cand prima persoana a experimentat mai multe simptome de confuzie si de ameteala in momentul in care a fost expusa la astfel de lumini.

Persoanele au fost identificate de catre Dr. Bucha in anii 50 in momentul in care a fost rugat sa investigheze mai multe accidente inexplicabile de elicopter in urma carora elicopterele s-au prabusit si mai multe persone si-au pierdut viata.

Dupa accidentele de elicopter membrii din echipaje care au supravietuit au declarat ca in momentele respective au simtit o ameteala foarte puternica si dezorientare cauzata de efectul vizual, creat de palele de rotatie pe care le au elicoptele.

Echipajele au raportat si experiente ciudate pe care le-au trait in momentul in care se uitau la pale la  rotatia maxima si totul a culminat cu simptome de dezorientare, ameteli si senzatie de voma.

Rotorul si palele de la elicopter permiteau unei mici cantitati de lumina provenita de la soare sa treaca intermitent printre ele si afectau in modul acesta ochii pilotilor si ai celorlalti membri din echipaj in timp ce le priveau si au cauzat si pierderea controlului sau producerea accidentelor in sine.

Prenumele doctorului s-a pierdut de-a lungul istoriei insa fenomenul a fost cunoscut sub denumirea de efect Bucha chiar de atunci si pana in prezent.

Popularitatea tipului acestuia de lanterna a cunoscut o serie de modificari in ultimii ani.

Modul in care ochii raspund la flashuri de lumina ale acestor lanterne sunt foarte bine cunoscute, insa crearea sau proiectarea dispozitivelor potrivite de pe lanternele in cauza continua sa evolueze chiar si in prezent. Inca mai sunt oameni care se intreaba daca strobe flashlight-ul este o inovatie buna.

Efectele ori beneficiile sale depasesc dezavantajele si sunt si cateva lucruri care vin sa sustina beneficiile acestor lanterne in special in momentul in care sunt utilizate de fortele din politie ori de persoanele fizice cu scop de autoaparare.

Aceste lanterne au rolul de a dezorienta foarte repede atacatorii ori suspectul. Diminueaza foarte mult capabilitatile de adaptare la intuneric pe care le au atacatorii. Cauzeaza si intreruperi in distingerea elementelor inconjuratoare aflate in campul vizual al atacatorilor si ii face pe acestia sa nu poata sa risposteze in mod corespunzator. Aceste lanterne reprezinta un factor psihologic descurajant.

Lanternele de acest tip provoaca frica ori sentimente de neliniste iar atacatorul nu poate sa se mai concentreze.

Dezorientarea si senzatiile de ametela create astfel survin in urma expunerii la lumini cu intensitate inalta, ce genereaza printuri vizuale si o senzatie de after image in ochii in care bat in asa fel incat acestia sa nu mai poata actiona usor. Senzatiile de dezorientare pot sa varieze tinand cont de gradul de expunere si de intensitatea luminii.

0 Shares
You May Also Like