Ce trebuie sa faceti cand inchiriati o masina?

0 Shares
0
0
0

Cand inchiriati o masina va ganditi la tot felul de situatii ce ar putea sa apara, de la mici zgarieturi la accidente. Iar pentru asta trebuie sa fiti foarte atenti la asigurare in momentul in care semnati contractul. Specialistii va recomanda sa va faceti o asigurare suplimentara in caz de accidente, deoarece sunt firme de masini de inchiriat Cluj care percep taxe foarte mari chiar si pentru o simpla zgarietura.

Asa ca, cel mai bine este sa fiti prudent cand vine vorba de banii dumneavoastra. Sunt firme de inchirieri masini care va vor solicita sa depuneti o garantie care sa corespunda cu suma pe care o veti plati in momentul inchirierii si semnarii contractului.

Varsta minima de la care puteti inchiria o masina se situeaza intre 18 si 21 de ani, in functie de categoria autovehiculului, insa sunt si firme care accepta doar soferi care au peste 21 de ani si doi sau trei ani experienta. Unele firme de masini de inchiriat Cluj solicita si o taxa suplimentara pentru soferul tanar, adica pentru cei care au mai putin de 25 de ani.

Cand veti returna masina va trebui sa o predati cu acelasi nivel al rezervorului cu care ati inchiriat autovehiculul. In cazul in care nivelul rezervorului va fi mai mic decat atunci cand ati inchiriat masina, reprezentantul firmei va va percepe un pret mai ridicat pentru combustibil la care se adauga taxa de umplere.

Trebuie sa va informati si ce optiuni aveti pentru cantitatea neutilizata de combustibil, daca va fi rambursata sau nu de catre firma de la care ati inchiriat masina. Pentru ca pe parcursul zilelor de inchiriere pot aparea diverse probleme, in cazul in care va confruntati cu un accident sau cu furtul masinii, anuntati in cel mai scurt timp compania de inchirieri.

Sunt angajati care stau la dispozitia clientilor 24 de ore din 24. In cazul unui accident veti avea de completat formularul de constatare amiabila, iar in cazul furtului va trebui sa depuneti o plangere la politie si sa restituiti cheile si documentele masinii inchiriate. Raspunderea celui care a inchiriat masina va fi limitata in conformitate cu suma ce a fost platita la asigurare.

Cum se face predarea masinii

Masina va trebui returnata la locul prevazut initial in contractul de inchiriere. In cazul in care autovehiculul va fi restituit la o alta agentie, va trebui platita o taxa suplimentara. Atat masina cat si chelile vor trebui predate unui reprezentant al agentiei de masini de inchiriat Cluj la ora la care a fost prevazuta initial.

In cazul in care veti intarzia, anuntati agentul cu cateva ore inainte. Sunt si firme care percep taxe suplimentare in cazul in care intarziati. Insa poate fi aplicata si o toleranta de la 30 de minute pana la o ora.

0 Shares
You May Also Like