Ce trebuie sa stii cand cumperi becuri led?

0 Shares
0
0
0

A achizitiona becuri led este diferit de a achizitiona becuri incandescente pentru ca acestea din urma sunt dispozitive ce contin un filament, care produce o lumina constanta, ce are aceleasi caracteristici.

In momentul in care discutam despre becurile led, lucrurile sunt mult mai complicate. Culoarea acestor becuri provine de la un invelis de fosfor, care este aplicat in timpul fabricarii becului, si care poate sa produca tot felul de umbre de culoare, odata ce produsul este finalizat.

Mai mult decat atat, in momentul in care becul led nu este fabricat corespunzator, cu siguranta acesta nu va ajunge la eficienta maxima asteptata de la un asemenea produs. Un bec led care nu este fabricat corespunzator, va avea un consum mai mare de energie decat un bec led fabricat corespunzator, insa va lumina mult mai slab in incapere.

In conditiile in care elementele interioare ale becului led nu extrag caldura degajata intr-un mod eficient, atunci cu siguranta becul led va avea o durata de viata foarte scurta, in comparatie cu un bec led perfect.

In continuare, vei putea sa descoperi cateva detalii care conteaza foarte mult, si de care trebuie sa tii cont atunci cand ai de gand sa cumperi becuri led.

In primul rand pentru ca becul sa ofere o culoare minunata, trebuie sa stii care este indexul de redare al culorilor acestuia, iar acest index de redare al culorilor poate fi tradus ca si fiind adaptabilitatea sursei de lumina pentru reproducerea culorii obiectelor pe care le lumineaza, fara alte fluctuatii.

Acest index este incadrat de la 1 la 100, iar becurile cu indexul 100 sunt cele mai renumite, insa cele mai bune becuri led pe care le poti cumpara pentru acasa, au un index intre 80 si 92, iar cei care isi doresc acasa becuri led, trebuie sa se orienteze spre astfel de becuri.

Mai apoi, persoanele care au de gand sa cumpere becuri led pentru acasa, trebuie sa se asigure de faptul ca becurile led vor lumina acolo unde va fi nevoie.

Spre deosebire de becurile incandescente care au un filament si care emit lumina la 360 de grade, becurile led sunt diferite. Producatorii de asemenea becuri pozitioneaza o lentil peste circuitul intern al becului, pentru a mari sau pentru a subtia lumina emisa.

Aceste becuri led vin cu o raza specifica de actiune, motiv pentru care fiecare persoana care isi alege un astfel de bec trebuie sa sties a isi aleaga becul led.

Plus de asta, atunci cand iti alegi un bec led, cu siguranta tii cont si de durata de viata al acestuia, iar producatorii de asemenea becuri led, realizeaza produse care in mod normal trebuie sa functioneze cel putin 50.000 de ore.

In ciuda faptului ca un astfel de bec este mai scump decat un bec incandescent, durata de viata a acestuia este un factor important pentru care se merita ales un bec led.

Plus de asta, trebuie sa stii si faptul ca un asemenea bec este mult mai economic decat un bec incandescent, asa ca ai toate motivele sa te orientezi spre becuri led pentru fiecare incapere din locuinta ta.

0 Shares
You May Also Like