Ce trebuie sa stii cand cumperi un aparat de aer conditionat?

0 Shares
0
0
0

Vara este anotimpul pe care toata lumea il iubeste, iar acest lucru este cat se poate de clar daca stam sa tinem cont de faptul ca vara putem sa mergel la piscina, putem sa stam la plaja, plus ca putem merge la mare sau la munte.

Ei bine, trebuie insa mentionat faptul ca temperaturile mari de pe timpul verii pot sa fie insa si foarte greu de suportat, motiv pentru care foarte multa lume apeleaza la aparatele de aer conditionat pentru acasa.

Persoanele care intentioneaza sa isi cumpere un aparat de aer conditionat pentru acasa trebuie sa tina cont de mai multe detalii, iar in continuare vom vedea cum se alege un aparat de aer conditionat.

In primul rand, cei care au de gand sa isi cumpere un asemenea aparat trebuie sa tina cont de tipul aparatului. Cele mai intalnite sisteme de climatizare sunt cele “split”, care au doua componente, una interna si una externa.

Apoi, se gasesc aparatele de aer conditionat ductibile, care permit transportul aerului printr-un tavan fals prin canale flexibile care sunt izolate termic. Aceste aparate au avantajul de a impiedica formarea curentilor de aer.

Se pot gasi si aparate de aer conditionat portabile, insa acestea nu sunt foarte eficiente, motiv pentru care nu sunt recomandate de catre specialisti.

Al doilea detaliu de care trebuie tinut cont in momentul alegerii unui aparat de aer conditionat este puterea aparatului. De regula puterea acestor aparate se masoara in BTU, adica British Thermal Units/hour, chiar daca in standardele europene/internationale se masoara in W sau KW.

Un bun exemplu este aici acela ca pentru o camera care are suprafata cuprinsa undeva intre 24 si 30 de metri patrati, este nevoie de un aparat de 14.000 – 16.000 BTU/h, in timp ce pentru suprafetele mai mari de 40 de metri patrati se recomanda montarea a doua asemenea aparate.

Specialistii recomanda ca persoanele care isi cumpara un aparat de aer conditionat sa nu isi aleaga un aparat subdimensionat pentru ca acesta va fi fortat sa ofere aer rece iar astfel durata sa de viata va fi pusa in pericol.

Un alt detaliu de care trebuie sa tina cont toti cei care au de gand sa opteze pentru un aparat de aer conditionat este legat de cantitatea de energie electrica pe care acesta o consuma. Se stie faptul ca toate aparatele electrice care se afla in clasa energetica A+ au cel mai mic consum electric.

Si aparatele care se afla in clasa energetica A sunt bune, insa cele care se afla in clasele energetice C si D, au un consum de aproape 40% in plus.

Nu in ultimul rand pretul este cel care conteaza foarte mult atunci cand vine vorba despre achizitionarea unui aparat de aer conditionat, iar aici este important de mentionat faptul ca de cele mai multe ori oamenii cauta aparate ieftine si de calitate.

Ei bine, in mare parte acestea sunt detaliile de care trebuie sa tina cont ei care au de gand sa isi cumpere un aparat de aer conditionat.

0 Shares
You May Also Like