Ce trebuie sa stii despre echipamentul tehnic de protectie?

0 Shares
0
0
0

In momentul in care intentionezi sa te angajezi in cadrul unei firme, trebuie sa tii cont de un aspect foarte important, si anume acela ca fiind angajat in cadrul unei firme ai atat drepturi cat si obligatii.

Regulamentul de ordine interioara cu siguranta este diferit de la o firma la alta, asa ca nu are rost sa dezbatem foarte mult acest aspect, insa un lucru este sfant, indiferent despre ce firma vorbim, si anume acela ca tu ca si angajat ai dreptul sa primesti echipament de lucru, si ai obligatia sa porti acel echipament de lucru.

In ceea ce priveste echipamentul de lucru, trebuie mentionat faptul ca acesta este diferit de la un loc de munca la altul. Daca de exemplu ai de gand sa te angajezi ca si instructor la o sala de sport, atunci este evident faptul ca echipamentul tau de lucru va fi alcatuit dintr-o pereche de pantofi sport, o pereche de pantaloni lungi sau scurti si un tricou personalizat cu numele salii de sport.

Daca ai de gand sa te angajezi si sa muncesti in cadrul unei uzine, atunci mai mult ca sigur echipamentul tau de lucru va fi alcauit dintr-o pereche de bocanci de lucru, insa vei primi si una sau doua salopete munca, si nu in ultimul rand unul sau doua tricouri personalizate cu numele uzinei.

De asemenea, lucrand in cadrul unei uzine, mai mult ca sigur vei primi mai multe perechi de manusi de protectie, pe care sa le folosesti in momentul in care lucrezi.

Plus de asta, tot lucrand intr-o uzina se poate sa fie nevoie sa porti ochelari de protectie, asa ca vei primi si una sau doua perechi de ochelari de protectie, daca situatia o va cere.

Ei bine, de echipament de lucru vei avea nevoie si daca te vei angaja pe santier, iar aici echipamentul va fi si mai complet. De ce? Pentru ca va trebui sa porti o pereche de bocanci cu bombeu metalic, pentru ca pe santier este mereu risc de accident de munca, iar astfel iti vei proteja foarte bine degetele picioarelor.

Apoi, tot pe santier va trebui sa porti o salopeta de lucru, care te si protejeaza si nu iti permite nici sa iti murdaresti propriile haine.

Pe santier vei avea de asemenea nevoie de ochelari de protectie, mai ales daca vei taia cu flexul, si nu in ultimul rand vei avea nevoie de o casca de protectie.

Tinand cont de faptul ca lucrand pe santier acum poti lucra la sol, iar peste o ora poti lucra la cine stie ce etaj, este cat se poate de evident faptul ca ai nevoie mereu de echipament de protectie.

Ei bine, referitor la echipamentul de protectie este foarte important de mentionat faptul ca acesta este ideal in primul rand datorita faptului ca te protejeaza foarte bine sa nu te ranesti atunci cand lucrezi.

Apoi, tot referitor la echipamentul de protectie trebuie mentionat faptul ca angajatorul este obligat sa iti ofere echipament de protectie, iar tu ca si angajat esti obligat sa il porti atunci cand esti in timpul serviciului.

0 Shares
You May Also Like