Ce trebuie sa stim despre un crematoriu?

0 Shares
0
0
0

Dupa cum bine stim cu totii din mediul online si dupa cum am auzit la stiri, in ultimii ani in Romania, multe persoane decedate au fost incinerate. Se opteaza pentru incinerare 2020 din mai multe motive, iar unul dintre acestea ar fi ultima dorinta a defunctului.

Multi oameni care se lupta cu diferite afectiuni, le cer celor din familie sa ii incinereze atunci cand trec in nefiinta, iar cei ramasi in urma se conformeaza.

Apoi, exista situatii in care se alege incinerarea deoarece nu este la fel de scumpa precum inhumarea. Cei care nu au un buget foarte mare, opteaza pentru incinerare.

In plus, in urma procesului de incinerare umana, rezulta cenusa. Aceasta este predata familiei intr-o urna, iar familia poate alege sa pastreze urna cu cenusa, astfel ca persoana decedata va fi mereu alaturi de cei dragi. Exista si situati in care cenusa este ingropata sau raspandita in natura.

Cum functioneaza cremarea?

In cazul in care doriti sa aflati mai multe detalii despre incinerare 2020, in randurile care urmeaza veti afla cum functioneaza intreaga procedura de incinerare umana.

Pasul 1. Identificarea defunctului

Reglementarile de identificare variaza de la stat la stat. Unitatea individuala isi defineste procedurile specifice pe baza recomandarilor industriei, dar identificarea implica de obicei un membru al familiei care confirma identitatea.

La confirmare, pe corp este introdusa o eticheta de identificare metalica, care va ramane pe tot parcursul procesului si apoi va fi pusa cu resturile pentru verificarea finala. Deci, familiile care isi incinereaza decedatii, pot fi sigure de faptul ca nu primesc cenusa altor decedati incinerati.

Pasul 2. Autorizarea procedurii

Crematoriul trebuie sa aiba permisiunea oficiala pentru a merge mai departe cu cremarea. Cei mai multi necesita ca persoana (persoanele) care efectueaza aranjamentele finale sa completeze documentele care sa autorizeze ca incineratia sa continue. (Amintiti-va ca fiecare stat are propriile reguli cu privire la cine are dreptul legal sa ia aceste decizii.)

Documentele solicita de asemenea, informatii cu privire la tipul de sicriu pe care crematoriul ar trebui sa-l foloseasca si cine va fi responsabil de ridicarea ramasitelor.

Pasul 3. Pregatirea corpului

Pregatirea corpului pentru a fi incinerat este o sarcina care are o foarte mare importanta, si implica de obicei curatarea si imbracarea decedatului. Pentru cremarea obisnuita, corpul nu este imbalsamat decat daca beneficiarii solicita acest lucru pentru o vizionare publica sau din alte motive personale.

Bijuteriile sau tot felul de alte obiecte sunt scoase pentru a fi pastrate de catre persoanele dragi ale defunctului, cu exceptia celor solicitate sa ramana cu corpul, iar dispozitivele medicale si protezele mecanice sau cu baterie sunt eliminate pentru a evita o reactie. In final si dupa ce corpul este pregatit pentru a fi incinerat, este plasat intr-un vas care este combustibil, dar suficient de puternic pentru a mentine greutatea.

Pasul 4. Mutarea in camera cremarii

Apoi, cremarea are loc intr-un cuptor special conceput, denumit camera de cremare sau retorta, iar trupul neinsufletit este expus la temperaturi extreme pana la 1.800 de grade Fahrenheit, lasand in urma doar cenusa. Dupa procedura, este necesara o perioada de racire inainte de a putea fi manipulate ramasitele.

Pasul 5. Finalizarea ramasitelor

Dupa incineratie, ramasitele sunt inspectate pentru a extrage orice ramasite metalice ramase in urma arderii trupului neinsufletit. Este posibil ca in urma incinerarii persoanei decedate sa ramana in urma obiecte precum ace, suruburi si articulatii pe care defunctul le-a pus chirurgical in timpul vietii.

Metalul este indepartat cu ajutorul unor magneti puternici, dupa care este adesea trimis pentru reciclare. Resturile cremate sunt apoi impamantate de un procesor special in cenusa finala.

Pasul 6. Transferul cenusii

Cu exceptia cazului in care se specifica altfel, ramasitele sunt introduse intr-o urna (sau un alt recipient) si returnate familiei, care apoi decide ce va face cu cenusa.

0 Shares
You May Also Like