Ce trebuie sa verificati cu adevarat atunci cand utilizati cuve din plastic?

0 Shares
0
0
0

Viata noastra zilnica este plina de plastic, incepand de la cuve https://www.schoellerallibert.com care pot fi folosite pentru depozitarea diferitelor obiecte si produse, si pana la sticlele de apa.  Unele recipiente din plastic sunt sigure pentru consumul uman, in timp ce altele sunt potential periculoase pentru sanatatea dvs.

Aruncati o privire in jurul bucatariei dvs. Sunteti sigur ca plasticul dvs. este sigur si netoxic? Pentru a evita sa va riscati sanatatea, asigurati-va ca va familiarizati cu diferitele tipuri de plastic de pe piata.

O simpla privire, de obicei in partea de jos a containerului, este tot ce aveti nevoie pentru a identifica materialul. Plasticul este marcat cu un numar, 1 pana la 7 si / sau un set de litere care eticheteaza compozitia chimica a acestuia. Aruncati o privire mai jos, pentru a afla ce inseamna fiecare dintre acestea.

Tip 1: PETE sau PET

Plasticul PET este clar, 100% reciclabil si cel mai des utilizat pentru bauturi, apa de gura si tavi cu microunde. In general, acest plastic este considerat sigur pentru depozitarea alimentelor si a bauturilor, desi consumatorii ar trebui sa ia unele precautii.

Trebuie pastrat la temperatura camerei. Temperaturile ridicate pot creste nivelul de antimoniu chimic, care este un material potential cancerigen. Regula generala cu acest plastic este sa o folosesti o singura data, deoarece reutilizarea poate duce la acumularea bacteriilor.

Tip 2: HDPE sau HDP

Plasticul HDPE este putin mai greu decat PET-ul si are un raport rezistenta-densitate foarte mare. Plasticul de tip 2 nu este transparent si are adaos de coloranti in scopuri de marketing, ceea ce inseamna ca poate veni in mai multe culori diferite. Este utilizat pentru fabricarea sticlelor de detergent, ulcioarelor si pungilor de congelator.

Pana in prezent, expertii nu au gasit substante chimice toxice in compozitia sa. HDPE nu este probabil sa permita sa se scurga in lichide, ceea ce il face sigur pentru depozitarea alimentelor si a bauturilor.

Tip 3: PVC

Plasticul PVC este potential daunator sanatatii umane. Este folosit pentru confectionarea invelisului de plastic, precum si a unor jucarii pentru copii si animale de companie. Plasticul de tip pvc contine ftalati care pot fi legati de complicatii de reproducere la om si animale, din cauza substantelor chimice care pot afecta productia hormonala.

Aceste substante chimice se pot scurge cu usurinta in substante care contin lipide; si au fost, de asemenea, legate de astm la copii.

Tip 4: LDPE

Plasticul LDPE este flexibil si rezistent la solvent. Adesea folosit in alimente congelate, paine si saci de gunoi, precum si sticle de condiment. Nu se stie sa existe posibilitatea de a se scurge substantele chimice in alimente.

Poate fi gasit si in captuseala de cutii de lapte din hartie. Productia sa este considerata periculoasa, dar utilizarea sa este considerata a avea un risc de pericol scazut. Multi oameni se simt mai confortabil evitand insa acest tip de plastic.

Tipul 5: PP

Plasticul PP este mai greu decat alte materiale plastice si semi-transparent. Utilizarile obisnuite pentru acest plastic includ sticle de iaurt, recipiente pentru medicamente si cutii de margarina si unt. Acest plastic poate fi plasat in cuptorul cu microunde si poate ajunge la temperaturi ridicate fara a se topi.

Aceast lucru inseamna ca, substantele din cutiile de plastic PP nu risca sa se scurga in continutul lor si, prin urmare, sunt sigure pentru depozitarea alimentelor si a bauturilor pentru consum uman.

Tipul 6: PS

Polistirenul, este utilizat in izolarea cu spuma, cutii pentru oua, etc. Acest plastic nu este sigur atunci cand este incalzit si lexeaza substante chimice cancerigene in alimente. Mai exact, polistirenul poate contamina continutul. Acest tip de plastic a fost legat de un risc crescut de limfom si leucemie.

De asemenea, a fost legat de tumorile pulmonare la animalele pe care s-au facut teste de laborator. Pana si apa calda si cafeaua servita in cani de polistiren s-a dovedit a avea niveluri crescute de substante chimice. Acest plastic nu trebuie utilizat pentru depozitarea pe termen lung.

Tipul 7: PC sau fara eticheta

PC, tip 7 sau orice material plastic care nu este etichetat trebuie evitat ori de cate ori este posibil. Aceasta categorie este utilizata pentru a descrie pachetele fabricate din substante chimice si rasini care nu se gasesc in cele sase tipuri de plastic anterioare. Este un plastic greu de rupt.

Policarbonatele contin bisfenol A (BPA) care se scurge in continutul containerului. In ciuda pericolelor sale, este adesea folosit pentru sticle de sport, sticle pentru copii si sticle pentru racire cu apa.

Cititi Etichete!

Inainte de a cumpara orice material plastic, incercati sa cititi numerele si / sau literele imprimate pe partea de jos a containerului. Incercati sa evitati numerele 3, 6 si 7. Aveti grija cu toate recipientele din plastic si nu le lasati sa se supraincalzeasca sau sa pastreze mancarea prea mult timp.

0 Shares
You May Also Like