Cele 5 avantaje ale utilizarii Google Adwords in comunicarea ta

0 Shares
0
0
0

Google AdWords este un program de publicitate self-service care permite utilizatorilor sa-si posteze publicitatea pe baza comportamentelor sau a cuvintelor cheie predefinite.

Agentul de publicitate plateste atunci cand un utilizator de Internet face click pe reclama/ linkul sponsorizat. Costul pe click este o combinatie de mai multi factori, si anume componentele scorului de calitate (rata de click asteptata, relevanta anuntului si gradul de utilizare a paginii de destinatie) suma licitata CPC maxima si impactul asteptat al extensiilor si al altor formate de anunturi.

Deci, de ce sa folosesti Google Adwords in strategia ta de comunicare?

Google  este cel mai utilizat motor de cautare din lume.

Google este cel mai vizitat site din lume. Printre cei mai mari clienti se numara eBay si Amazon, care cheltuiesc respectiv 180 si 162 de milioane de dolari pe an pentru campaniile lor AdWords.

Astfel, utilizarea programului AdWords iti va permite sa atingi cea mai larga parte a obiectivului tau fara a-ti dispersa bugetul pe diferite canale.

Ofera rezultate imediate

Pentru a fi bine referiti la motoarele de cautare este nevoie de timp, iar pozitionarea pe anumite cuvinte cheie foarte competitive se dovedeste uneori imposibila.

Prin urmare, AdWords ramane o alternativa excelenta pentru site-uri noi sau site-uri cu continut redus. SEO nu trebuie neglijat, dar rezultatele sunt vizibile pe termen lung. Cu AdWords, vei putea incepe imediat si echipa de specialisti de la https://moloso.ro/google-ads/ te poate ajuta.

In plus, chiar daca ai un SEO bun si esti pe prima pagina a Google, nu este sigur ca vei pastra acest loc. Cu cat creste numarul de agenti de publicitate, cu atat vei cadea mai mult in clasamentul pozitionarii tale.

Permite directionarea foarte precisa

Unul dintre punctele forte ale Google AdWords ramane in  directionarea sa, care este extrem de relevanta. Directionarea se poate face in functie de obiectul de cercetare al utilizatorilor de internet, de localizarea sa, de limba sa, de tipul de dispozitiv utilizat.

Google Adwords functioneaza cu cuvinte cheie. De indata ce un utilizator de Internet cauta unul dintre cuvintele tale cheie, daca are o oferta suficienta, va declansa afisarea unei reclame pe care ai creat-o.

O alta posibilitate este remarketingul sau retargetarea, adica sa  vizeze utilizatorii de Internet prin comportamentul lor. Ai vizitat vreodata un site comerciant pentru a consulta un produs si ai primit apoi anunturi legate de acest produs? Acesta este un proces de remarketing. Prin acest proces, poti alege, de exemplu, sa vizezi utilizatorii de internet care ti-au vizitat site-ul, care au pus articole in cos, dar nu au finalizat vanzarea.

AdWords iti permite sa te distingi de concurentii tai

Verifica daca concurentii tai sunt pozitionati pe cuvintele tale cheie. In caz contrar, utilizarea unei campanii AdWord ramane o modalitate buna de a te distinge si de a-ti spori vizibilitatea pe web.

AdWords ofera instrumente statistice foarte avansate

In cele din urma,  in orice moment este posibil sa cunosti rentabilitatea investitiei campaniei tale. Campania ta nu castiga suficient? Verifica profitabilitatea cuvintelor cheie si modifica campania in consecinta.

0 Shares
You May Also Like