Cele mai cunoscute tipuri de design grafic

0 Shares
0
0
0

Designul grafic poate fi definit ca o forma de comunicare vizuala, dat fiind faptul ca prin intermediul unor animatii, culori, ilustratii, fotografii sau layot-uri diferite, designerul grafic reuseste sa transmita un mesaj.

Designul grafic este de mai multe tipuri dupa cum puteti descoperi si pe www.howdodesign.com. In cele ce urmeaza, puteti afla mai multe informatii despre designul grafic, mai exact despre cateva dintre cele mai cunoscute tipuri de design grafic.

De aceea, va recomandam si sa parcurgeti acest articol pana la final, dar si sa va indreptati atentia spre site-ul anterior mentionat, pentru a afla cat mai multe informatii utile despre designul grafic.

Design de branding/ Indentitate vizuala

Toata lumea are propria poveste unica de spus, de la persoane fizice la intreprinderi mici, si de la intreprinderi mici pana la corporatii mari. Odata ce aceste povesti sunt create, este timpul sa le dati glas. Aici intervine un designer grafic.

Lucreaza cu clientul pentru a dezvolta o reprezentare vizuala a marcii lui (identitatea marcii) pentru a da viata povestii lui, aducand forme, culori si imagini in naratiune. Prin utilizarea atenta a imaginilor, designerul grafic spera sa lase o impresie durabila a marcii in mintea publicului.

Designerii specializati in acest domeniu creeaza o varietate de active, inclusiv: sigle, carti de vizita, palete de culori si tipografie. Echipele de branding au sarcina de a comunica calitatile intangibile audientei, folosind comunicarea vizuala.

Designerii grafici cu identitate vizuala trebuie sa aiba cunostinte practice despre toate tipurile de design grafic pentru a crea un concept care se traduce prin diferite medii, pastrand in acelasi timp coerenta marcii pe toate canalele. Acestia sunt designerii care deseori ajung sa urmeze o cariera in marketing si publicitate mai tarziu in viata.

Design de publicitate si marketing

Suntem constant bombardati cu campanii de marketing oriunde mergem. Le vedem la televizor, cand vizionam un videoclip online, cand citim un ziar si cand parcurgem lista de noutati de pe Facebook.

Am fost odata cu trecerea timpului expusi diferitelor campanii publicitare si de marketing, astfel incat suntem atat de obisnuiti cu campaniile, incat nu le etichetam in mod constient.

Cand vedem un anunt extraordinar, stim ca este bun, deoarece suntem rapizi in a apasa pe butonul „Cumparati” sau „Cumparati acum”. Aceasta este masura unei campanii de marketing eficiente.

Fie ca este vorba de o campanie digitala, tiparita sau hibrida, designerii de marketing sunt oamenii din spatele conceptului si executiei acestor proiecte. Multi oameni nu isi dau seama cat timp trece pana la crearea unei reclame de succes (probabil pentru ca le vad doar pentru cateva secunde sau minute, pana la urma).

Designerii de marketing au sarcina de a crea strategic concepte care rezoneaza cu o tinta demografica. Uneori, acesti designeri lucreaza ca freelanceri, in timp ce alteori fac parte dintr-o echipa interna de regizori de creatie, regizori de arta si redactori. Pe masura ce cerintele de marketing devin mai nuantate, mai multe firme incep sa investeasca in mai multe echipe interne.

Design digital

Designul digital se refera in mod specific la ceea ce este creat si produs pentru a fi vizualizat pe un ecran. Aceasta poate cuprinde multe tipuri diferite de design, de la interfata de utilizare (interfata cu utilizatorul gasita pe site-uri web, jocuri si aplicatii) pana la modelarea 3D.

Un designer digital se preocupa de elementele vizuale ale experientei dvs. digitale. Lucruri precum dimensiunea, culoarea si amplasarea butoanelor intra sub incidenta designerilor digitali. Ei vor lucra adesea mana in mana cu dezvoltatorii de interfete care scriu codul care face ca programele sa functioneze.

Dupa cum stiti, lumea devine din ce in ce mai digitalizata, ceea ce inseamna ca acesta este un domeniu care va continua sa se extinda pe masura ce consumatorii devin mai dependenti de timpul petrecut in fata ecranului.

Design de publicatie

In ceea ce priveste acest tip de design, este foarte important de facut precizarea ca produsele finale realizate datorita muncii designerilor sunt ziare, cataloage, carti, reviste si rapoarte.

Un designer grafic specializat in designul de publicatie este foarte important sa fie specialist in munca cu ilustratii si texte. Este foarte important de-asemenea ca un astfel de designer sa fie familiarizat si cu notiunile de pregatire pentru imprimare.

Design de ambalaj

Un alt stil de design grafic, ultimul mentionat in acest articol, dar dupa cum va spuneam, puteti accesa www.howdodesign.com pentru a obtine mai multe informatii despre designul grafic, si despre cat de important este un designer grafic.

Revenind la acest tip de designer, facem precizarea ca scopl ambalajelor este de a oferi protectie produselor si de a le depozita (produsele). Este foarte important ca ambalajul sa fie cat mai atractiv, pentru ca ambalajul este cel care iese mereu in evidenta.

Ambalajul este cel care determina in majoritatea cazurilor cumparatorul sa cumpere produsul. De aceea, este foarte important ca designerul de ambalaj sa fie cat mai creativ, pentru a reusi sa obtina ambalajele perfecte.

0 Shares
You May Also Like