Cele mai utile sfaturi si trucuri pentru Huawei P9

0 Shares
0
0
0

Cel mai probabil considerati ca alegerea unui smartphone este o misiune simpla si usor de indeplinit, insa este mult mai dificil decat pare sa alegeti un smartphone, dat fiind faptul ca exista mai multi factori care trebuie analizati.

Trebuie sa stiti in ce scop veti folosi dispozitivul, cat de des il folositi si cat de mult, trebuie sa va stabiliti un buget, sa cercetati piata, etc. In ultimul timp insa, tot mai multe persoane isi indreapta atentia spre telefoane Huawei, si pe buna dreptate.

Aceste dispozitive sunt din ce in ce mai performante si pot satisface cerintele oricarui client, iar in acest articol vom discuta despre modelul P9, care in ciuda faptului ca are deja mai mult timp de cand a fost lansat, inca face fata cerintelor.

Acest articol va prezinta cateva sfaturi si trucuri utile pentru utilizarea unui astfel de smartphone.

Pe langa hardware-ul puternic, Huawei P9 are si un software interesant de oferit: interfata de utilizare bazata pe Android, numita EMUI (abrevierea pentru Emotion UI). Aceasta ofera cateva perle ascunse, care faciliteaza manipularea smartphone-ului de lux. Va vom spune sfaturile si trucurile potrivite.

Operati Huawei P9 in modul cu o singura mana

Daca folositi Huawei P9 cu o singura mana, cu siguranta veti avea probleme din cand in cand. Si anume cand degetul mare ar trebui sa mearga in coltul din stanga sus sau din dreapta. Cu toate acestea, pentru acest caz, Huawei a construit un mod practic cu o singura mana.

Mai intai schimbati aceasta optiune in „Setari | Suport inteligent – operare UI cu o singura mana | Ecran miniatura”. Apoi glisati de la stanga la dreapta peste bara de butoane Android, iar continutul de pe ecran devine mai mic.

Activati controlul miscarii

Elementul de meniu „Setari | Suportul inteligent „pentru Huawei P9 si P9 Plus ofera o alta optiune interesanta. Sub „controlul miscarii” puteti declansa diverse functii printr-o miscare simpla. De exemplu, puteti raspunde la un apel ridicand smartphone-ul la ureche. De asemenea, puteti reduce volumul tonului de apel prin ridicarea smartphone-ului.

Activati functiile speciale ale camerei

In mod evident, daca sunteti genul de utilizatori carora le face placere sa faca zi de zi poze si sa le incarce pe retelele de socializare, veti descoperi si comorile functionale ascunse ale smartphone-ului. Profitati de faptul ca unul dintre cele doua obiective functioneaza intotdeauna in modul alb-negru. Huawei P9 nu are nevoie de un filtru special pentru fotografii minunate cu un aspect incolor.

Glisati de la stanga la dreapta in aplicatia camerei si selectati „Monocrom”. Glisarea aduce si alte moduri care permit fotografii speciale, cum ar fi fotografiile de noapte. Setarile manuale ale camerei sunt potrivite pentru profesionisti. Pentru a face acest lucru, trageti bara in sus peste butonul de declansare. Puteti seta apoi timpul de expunere sau diafragma manual.

Modificati ordinea comenzilor rapide

Selectati functia dorita mai repede – aceasta functioneaza si cu Huawei P9. Pentru a aranja comenzile rapide in bara de notificare, glisati-le in jos. Atingeti Comenzi rapide, derulati in jos si selectati „Editati”. Ordinea pictogramelor de acces rapid poate fi apoi modificata sau adaugata.

Dezactivati aplicatiile consumatoare de energie

Toata lumea le cunoaste, dar sunt adesea greu de depistat: aplicatii care consuma bateria. Huawei a ascuns o functie care dezgropa aplicatiile de fundal cu un consum deosebit de mare de energie. Puteti gasi „firewall-ul de consum de energie” in setari. Puteti iesi sau dezinstala complet aplicatiile afisate acolo.

De asemenea, puteti afla ce aplicatii ruleaza in fundal prin intermediul managerului de telefon. Smartphone-ul le listeaza in „Aplicatii protejate”. Pur si simplu opriti aplicatiile dorite folosind glisorul.

0 Shares
You May Also Like