Cerneala sau toner pentru imprimanta: Care este mai economic?

0 Shares
0
0
0

Este incredibil de important sa stiti ce tip de cartus functioneaza in imprimanta dvs. In cazul in care comandati un tip gresit de tip cartus, atunci puteti ajunge sa va coste compania o multime de bani intr-un fel sau altul.

Exista o diferenta imensa intre cartusele de cerneala si toner imprimante, si fiecare are atat punctele tari cat si punctele slabe unele fata de altele.

Diferenta dintre cerneala si toner

Pentru a rezuma, diferenta principala dintre toner si cerneala este in tipul de material utilizat pentru a tipari. Cartusele de cerneala contin cerneala lichida si sunt utilizate la imprimantele cu jet de cerneala. Cartusele de toner contin toner sau pulbere si sunt utilizate in imprimantele cu laser.

Cerneala

Cerneala poate fi fie pe baza de pigment pe baza de coloranti, in functie de tipul de cartus cumparat. Cele mai populare imprimante cu jet de cerneala de acolo functioneaza folosind cerneala pe baza de coloranti.

Este mult mai economica decat varietatea pe baza de pigmenti si are o capacitate mai mare atunci cand vine vorba de a produce culori reale si vii in fotografii si imprimeuri.

Dezavantajul major atunci cand vine vorba de cerneala pe baza de coloranti este ca nu este rezistenta la apa si deci este predispusa la smulgere.

De asemenea, nu este foarte durabila si va disparea dupa 25 de ani. Cu cerneala de pigment, finisajul este mult mai crocant si, de asemenea, se usuca mult mai repede decat cerneala pe baza de colorant.

Designerii grafici si fotografii profesionisti apreciaza mai mult cerneala pe baza de pigmenti decat cerneala pe baza de coloranti, datorita capacitatii sale de a imprima imagini si text de calitate a arhivei.

De asemenea, este rezistenta atat la apa, cat si la razele UV, ceea ce ii permite sa dureze mult mai mult. Cerneala pe baza de pigmenti este capabila sa dureze pana la 200 de ani.

Toner

Tonerul este o pulbere care nu pateaza asa cum va face un cartus de cerneala. Totusi, poate fi tot mai dezordonat, mai ales daca nu te descurci corect.

Pe de o parte exista imprimante laser monocrome, care folosesc doar toner negru, care pot fi incarcate doar cu cartuse de toner negru. Pe de alta parte, exista imprimante laser color, care utilizeaza patru culori de toner pentru a imprima.

Acestea sunt negru, rosu, albastru si galben. Acestea sunt amestecate in proportii diferite pentru a produce toate culorile la tiparire.

O alta parte importanta a imprimantei dvs. laser cu care ar trebui sa va familiarizati este unitatea de cilindru. Fara aceasta parte a imprimantei tale, nu vei putea tipari nimic.

Fuzioneaza pulberea de toner din cartusul de toner pe hartie in timpul imprimarii. Poate fi vanduta separat ca unitate sau poate fi incorporata in cartusul de toner, in functie de modul in care este proiectata imprimanta dvs. cu laser.

Cartusele de toner care vin cu un tambur incorporat sunt in general mai scumpe decat cele fara el. Cu toate acestea, va ofera confortul de a nu fi nevoiti sa va faceti griji cu privire la inlocuirea unitatii de tambur din imprimanta dvs.

Practic, faceti deja asta de fiecare data cand cumparati un nou cartus de toner. Daca cumparati unitatea de cilindru separat ca unitate, va trebui sa o inlocuiti dupa trei si patru inlocuitori ale cartusului de toner.

Toner vs. Ink: Care este mai bun?

Deci, care dintre aceste doua ar trebui sa folosesti si care sunt punctele lor forte si punctele slabe? Cum arata potrivirea tonerului cu cerneala?

Pro Toner

Imprimare mai rapida: imprimantele cu laser si cartusele de toner au principalul avantaj de a produce imprimeuri mult mai rapid decat imprimantele cu jet de cerneala. Motivul este ca sunt incredibil de precise.

Cand utilizati un laser pentru a imprima, veti obtine cu mult mai multa precizie decat daca folositi un jet de cerneala. Cand utilizati un laser, laserul calatoreste pe o bucata de hartie si graveaza un model care apare in imprimarea finala.

Cand utilizati o imprimanta cu jet de cerneala, jetul de cerneala calatoreste prin bucata de hartie si aplica cerneala. Cu toate acestea, picaturile microscopice de cerneala nu pot fi niciodata potrivite complet cu precizia si precizia unui fascicul laser.

O calitate mai buna a imaginii: aceasta se intampla datorita preciziei naturale a imprimantei cu laser. Cu un fel de precizie, imaginile sunt mult mai clare si mai clare decat ceea ce ati obtine cu o imprimanta cu jet de cerneala.

Pentru a fi in intregime corecte, imprimantele cu jet de cerneala de calitate foto produc imprimari de inalta calitate la acelasi nivel cu imprimantele laser sau chiar mai bune. Cu toate acestea, acestea sunt foarte scumpe.

Dureaza mai mult: cand comparati o imprimanta cu laser cu o imprimanta cu jet de cerneala similara, imprimanta cu laser va imprima pe termen lung mult mai multe pagini decat imprimanta cu jet de cerneala.

Este mai rapida si functioneaza, de asemenea, intr-un mod fundamental diferit de imprimanta cu jet de cerneala. De asemenea, are capacitatea de a sifona tonerul neutilizat si de a-l reutiliza.

Toner contra

Este dezordonat sa reumpleti tonerele: Cand aveti de-a face cu toner aveti de-a face cu pulbere microscopica. Poate fi destul de dezordonat daca nu stii cum sa te descurci corect.

Este scump sa se inlocuiasca: cartusele cu toner sunt in general mult mai scumpe decat omologii lor de cerneala, ceea ce inseamna ca inevitabil veti cheltui mai mult pentru reumpleri.

Imprimantele cu laser sunt mai scumpe: imprimantele cu laser sunt mai scumpe decat imprimantele cu jet de cerneala. Ideea este ca diferenta de costuri va fi compensata de longevitatea crescuta si randamentul mai mare.

De asemenea, sunt mai mari in medie. Daca nu aveti prea mult spatiu, luati in considerare sa cumparati o imprimanta cu jet de cerneala.

0 Shares
You May Also Like