City break în Turcia: 3 greșeli frecvente pe care le poți face

0 Shares
0
0
0

Acum că vara se apropie de final, poți începe să îți planifici city break-urile de toamnă, mai ales dacă îți place să călătorești atunci când toată lumea se întoarce la serviciu. Turcia rămâne una dintre destinațiile favorite ale românilor, indiferent de anotimp. Istanbul, Bursa, Izmir, iată doar câteva dintre cele mai frumoase orașe pe care le poți vizita în Turcia. Însă atunci când nu acorzi suficientă atenție detaliilor, poți face una sau mai multe greșeli destul de frecvente printre amatorii de city break-uri. Mai jos, vei afla afla care sunt 3 dintre ele, dar și cum poți face să le eviți.

Greșeli frecvente pe care le poți face într-un city break în Turcia fără să-ți dai seama

 

Optezi pentru o cazare în centrul orașului care îți poate crește prețul vacanței

Atunci când cauți locuri frumoase pe care le poți vizita în orașul în care mergi, cu siguranță vrei o cazare cât mai aproape de multe dintre atracțiile cunoscute. Aceasta este o capcană frecventă în care poți cădea și care îți poate reduce din bugetul de distracție, deoarece întotdeauna hotelurile aflate în zonele centrale sunt mai scumpe.

Dacă te cazezi în cartiere mai îndepărtate, poți folosi transportul în comun sau poți face plimbări mai lungi prin care vei descoperi noi atracții, fără să îți prejudiciezi bugetul de călătorie. Așadar, te poți orienta către cazări mai ieftine, astfel încât să cheltui restul banilor într-un alt mod.

Nu mai închei o asigurare de călătorie

O altă greșeală frecventă observată la cei care pleacă în city break-uri este lipsa asigurării de călătorie. Printre scuzele frecvente sunt banii dați în plus, precum și durata scurtă a șederii. Orice plecare, însă, înseamnă asumarea unui risc, de aceea, înainte să călătorești, este recomandat să ai un plan de rezervă.

Evită să faci această greșeala, folosind asigurarea de călătorie My Travels de la Allianz-Țiriac Unit, care acoperă și Turcia. Simplu și ușor de încheiat, aceasta este o măsură de precauție pe care este bine să o ai oriunde mergi.

Faci un bagaj de călătorie prea mare

O altă greșeală des întâlnită la cei care merg în city break-uri sunt bagajele imense în care încearcă să bage cât mai multe haine. Iată cum o poți evita:

  • creează-ți un număr de ținute care să acopere șederea, 2 sau 3 fiind mai mult decât suficiente;
  • alege încălțări comode și versatile pe care le să poți purta atât la ținute sport, dar și puțin mai elegante;
  • pune în bagaj doar o haină de tranziție pentru serile răcoroase.

În concluzie, city break-urile sunt una dintre cele mai bune modalități de a vedea locuri noi, însă ține minte că acestea au apărut pentru cei care vor să călătorească cu un buget redus, iar sfaturile de mai sus te pot ajuta destul de mult în acest sens. Așadar, nu ezita să le pui în practică pentru a te bucura din plin de vacanțele tale!

Sursa foto:  Pexels.com

0 Shares
You May Also Like