Clientii – cheia succesului unui salon de infrumusetare

0 Shares
0
0
0

Interesul societatii pentru frumusete si atentia acordata aspectului fizic sunt cele care, indiferent de moment, vor mentine saloanele de frumusete vii, chiar si pe timp de criza.

In aceasta industrie a infrumusetarii, orientarea catre client este deosebit de importanta, pentru ca, dupa cum bine stim, exista ,,regula”  nescrisa in care, un client multumit va reveni intotdeauna cu placere si va aduce si alti clienti noi.

Este stiut faptul ca intr-un salon de infrumusetare, indiferent de tipul de profil pe care il detine, toate produsele si serviciile oferite reprezinta o influenta puternica asupra starii emotionale a clientului.

Intocmai din cauza acestui fapt, toti cei care au deja sau isi doresc afaceri in acest domeniu de activitate, ar trebui sa stie ca este mai mult decat vital afacerii sa interactioneze direct cu oamenii, oferindu-le cele mai de calitate produse si aparaturi.

Clientii fideli sunt cei care vor mentine reputatia salonului,  prin recomandari.  Asadar, un client care iese multumit din salon si care are parte de o experienta placuta , este o persoana ce va reveni cu siguranta, aducand si alti potentiali apropriati ce isi doresc sa beneficieze de niste servicii ireprosabile.

Cu totii stim ca in viata oricarei femei, vine un moment in care simte nevoia sa-si schimbe look-ul, apeland fie la o schimbare radicala, fie doar la o tunsoare sau un vopsit intr-o nuanta mai diferita fata de ceea ce purta in mod obisnuit.

Ei bine, imaginati-va cum o astfel de doamna isi incredinteaza  aspectul pe mainile profesionistilor din salonul pe care il detineti, insa, in ciuda priceperii angajatilor, mobilierul nu ii poate oferi o experienta completa si relaxanta.

In mod clar, aveti nevoie in salonul dumneavoastra atat de produse profesionale de styling cat si de un scaun coafor sau  de o unitate de spalare cu adevarat profesionale, astfel incat aceasta sa nu mai stea pe ganduri daca sa mai revina sau nu, fiind in mod sigur convinsa ca puteti oferii cele mai bune si complete servicii.

Este adevarat ca investitia in aparate profesionale, in produse de o calitate superioara si in personal  cu calificari superioare, este una destul de mare,  insa afacerea poate creste  si mai usor, cu pasi mici dar siguri. Astfel, cheltuielile poate ca vor fi acoperite intr-un mod mai lent, insa clientii vor fi, cu siguranta, castigati din prima.

Alte criterii care sunt luate in considerare de catre clienti atunci cand recomanda mai departe un salon la care au avut parte de o experienta placut, sunt si site-ul si prezentarea cat mai completa a locatiei in mediul online, curatenia si atmosfera.

De-a lungul vietii, este probabil ca cele mai multe dintre saloanele frecventate sa fie din cele ce  v-au fost recomandate de catre prieteni sau rude care au fost deja acolo. De aceea, a investi in confortul cat mai complet al clientului, reprezinta o metoda foarte raspandita de ,,promovare” .

Bineinteles, este imposibil sa multumesti pe toata lumea ,insa, optand pentru produse cat mai calitative, oameni cu adevarat pasionati si piese de mobilier profesionale, veti creste semnificativ sansele de promovare ale salonului.

In final, stiti cum se spune, ,, Clientul nostru, stapanul nostru,”, nu?

0 Shares
You May Also Like