Conditiile divortului din strainatate

0 Shares
0
0
0

Foarte multi tineri casatoriti au ales sa paraseasca Romania si sa se stabileasca in strainatate, iar acest lucru este normal in conditiile in care in strainatate se castiga mai multi bani, iar pe plan profesional fiecare isi poate indeplini mult mai rapid obiectivele.

Ei bine, nu putine au fost si sunt cazurile in care cei care au plecat la munca in strainatate, din dorinta de a castiga cat mai multi bani, au sacrificat sau sacrifica pretiosul timp petrecut alaturi de familie.

Din acest motiv pot aparea fel si fel de probleme in familie, precum infidelitatea, certurile si reprosurile, iar toate aceste lucruri duc incet dar sigur catre singura posibilitate ca fiecare dintre soti sa aiba o viata normala, iar aceasta posibilitate este divortul.

In prezent, exista posibilitatea unui divort la distanta pentru sotii aflati in strainatate, asa ca in cele ce urmeaza vom discuta pe scurt despre acest aspect, pentru ca toti cei care se afla intr-o astfel de situatie sa stie cum trebuie sa procedeze.

In primul rand, sotii aflati in strainatate si care isi doresc neaparat sa divorteze, pot opta pentru un divort prin acordul sotilor. Acest tip de divort este recomandabil cuplurilor, indiferent daca acestia au copii minori sau nu.

In cazul in care ambii parteneri sunt de acord ca nu isi mai pot salva casnicia si ca divortul este singura solutie, acestia trebuie doar sa semneze cererea de divort, iar avocatul va atesta semnatura acestora.

Este foarte probabil sa fie necesar ca ambii soti sa dea avocatului o procura prin care acestia specifica faptul ca sunt de acord ca avocatul semneze cererea de divort in locul lor.

Divortul din culpa poate reprezenta a doua posibilitate de desfacere a casatoriei pentru sotii aflati in strainatate, si poate sa fie introdus din vina asupra unuia dintre soti sau chiar si din vina amandurora.

Pentru ca vina sa fie apreciata corect, in cadrul procesului vor fi nevoie de dovezi foarte clare, dar si martori, si exista posibilitatea de a fi efectuate mai multe interogatorii.

In cazul in care acestea vor dovedi ca ambii soti sunt vinovati, in ciuda faptului ca numai unul dintre acestia a depus cererea de divort, instanta ii va declara vinovati pe ambii soti.

Divortul pentru separare indelungata poate sa reprezinte deasemenea o solutie foarte buna pentru cazurile in care unul dintre soti locuieste in strainatate.

Acest tip de incheiere a casatoriei poate avea loc numai in situatia in care partenerii au fost despartiti mai mult de doi ani. In cazul in care insa aceasta perioada nu a trecut, cei doi soti care isi doresc neaparat sa divorteze, si sa o faca in cel mai scurt timp posibil pot apela la una dintre cele doua modalitati de divort prezentate anterior.

Un alt aspect important pe care trebuie sa il cunoasca sotii care urmeaza sa divorteze, este acela ca responsabilitatea esecului casatoriei va fi asumata de catre sotul sau sotia care depune cererea de divort.

Asadar, acestea sunt modalitatile prin care pot divorta doi soti care se afla in strainatate, sau unul se afla in strainatate iar celalalt in Romania.

0 Shares
You May Also Like