Construieste cu materiale durabile

0 Shares
0
0
0

Atunci cand vrei sa construiesti o casa, sau vrei sa o renovezi, trebuie sa te gandesti la investitia pe care urmeaza sa o faci. Este un efort financiar, fara indoiala, dar nu este ceva ce vei face zilnic. Constructia unei case trebuie sa ofere siguranta si confort. Totodata, nu iti doresti sa investesti periodic in reparatii.

De aceea, de la bun inceput trebuie sa alegi cele mai bune materiale de constructie disponibile pe piata. Ca orice alta industrie, si aceasta s-a dezvoltat destul de mult si ai o mare varietate de produse din care poti alege. Cateodata, tocmai aceasta varietate te poate pune in dificultate. De aceea, in acest articol vei putea obtine cateva informatii utile.

Fundatia constructiei

Cand te gandesti la materialele pentru constructia exterioara a unei locuintei, lista este foarte mare. Cel mai important factor care ar trebui sa te ghideze in alegerea ta, este durabilitatea.

Exteriorul unei cladiri, fie ca vorbim despre cladirea in sine sau despre gardul care imprejmuieste terenul, este expus fenomenelor meteo, temperaturilor extreme, diferentelor de temperatura etc, care in timp pot altera rezistenta intregii constructii. Nu doar ce se vede la suprafata este important cat si ce este sub cladire. Fundatia joaca un rol foarte important cand vine vorba despre rezistenta si durabilitate in timp.

Asa ca, inclusiv materialele folosite pentru construirea acesteia sunt foarte importante, mai ales ca este mai putin vizibil daca aceasta se degradeaza in timp. Pentru realizarea unei fundatii durabile, trebuie sa achizitionezi atat stalpi din otel beton cat si etrieri cu ajutorul carora se construiesc armaturile necesare fundatiei. Membrana fundatiei este cea care va asigura o hidroizolatie corespunzatoare, evitand infiltratii ulterioare.

Materiale indispensabile atat pentru interior cat si pentru exterior

Va trebui sa achizitionezi tabla pentru acoperis impreuna cu toate accesoriile necesare realizarii unui montaj de calitate.

Fie ca alegi tabla lisa sau cutata, aspectul acoperisului tau, cat si durabilitatea acestuia va fi mai mult decat satisfacatoare, atat timp cat si montajul este bine efectuat. Pentru a te asigura de faptul ca peretii casei tale sunt rezistenti, nu trebuie sa uiti de plasa sudata, care este utilizata pentru armarea peretilor.

Pentru ca aceasta sa ofere rezistenta asteptata, trebuie sa nu aiba nici un defect, precum suduri desfacute sau sa nu fie deformata in nici un fel. Pe langa toate lucrurile deja mentionate, trebuie sa cumperi placi de BCA, boltari, pavele si borduri, caramizi, ciment, mortar, sape, glet, ipsos, var, diversi adezivi, cofraje si profile de lemn, plus elementele de fixare precum cuie si suruburi.

Cat de mult sa te implici?

Cand vine vorba despre constructia casei tale, a unor anexe pe langa casa sau de renovarea cladirii, implicarea ta trebuie sa fie foarte mare, incepand cu alegerea de materiale constructii Cluj. In primul rand trebuie sa te documentezi temeinic sau sa vorbesti cu un specialist de incredere, care iti poate face un rezumat al tuturor materialelor necesare si avantajele si dezavantajele fiecarui produs in parte.

Se va tine cont si de designul ales, proiectul constructiei fiind primul lucru care trebuie stabilit.

Asa se poate determina si cum se va construi aceasta de la fundatie pana la acoperis.

0 Shares
You May Also Like