Criterii de alegere ale unui pat

4 Shares
0
0
4

Tinand cont de faptul ca patul este cel mai important element din interiorul unui dormitor, cu siguranta este foarte importanta alegerea patului, asa ca in continuare vom discuta despre cele mai importante criterii de alegere ale unui pat.

Asadar, un prim detaliu care conteaza foarte mult atunci cand vine vorba despre alegerea unui pat, cu siguranta este reprezentat de materialul din care este construit cadrul patului.

Se pot gasi paturi care sa aiba cadrul metalic, iar acestea sunt cele mai recomandate datorita calitatii, dar si datorita rezistentei in timp. Tocmai acesta este motivul pentru care multa lume isi alege un pat compus dintr-un cadru metalic si o saltea perfecta.

Apoi se pot gasi paturi care sa aiba cadrul din lemn masiv, iar acestea cu siguranta sunt si ele foarte rezistente in timp, insa sunt si destul de greu de transportat, mai ales pentru cei care locuiesc la etajul 3-4 si nu au lift in bloc.

Aceste paturi insa sunt foarte frumoase, sunt foarte elegante si cu siguranta vor contribui la crearea unui aspect woow al incaperii.

Se mai pot gasi deasemenea si paturi care sa aiba cadrul tapitat, iar aici discutam despre un cadru metalic sau despre un cadru din lemn masiv care este imbracat in diferite materiale. De regula, paturile care au cadrul tapitat au preturi si mai mari, pentru ca se folosesc materiale de cea mai buna calitate pentru tapitarea cadrului.

Apoi se mai pot gasi si paturi care sa aiba cadrul din pal, iar aceste paturi sunt foarte des intalnite datorita preturilor foarte atractive.

Ei bine, pe langa cadru conteaza foarte mult si salteaua patului, asa ca se pot gasi paturi care sa aiba salteaua inclusa in pret, sau paturi care sa necesite achizitionarea unei saltele, asa ca in functie de buget si in functie de preferinte, fiecare isi alege patul.

Salteaua are un rol foarte important, deoarece pe ea dormim, asa ca ea trebuie sa fie aleasa cu o foarte mare atentie. Cu siguranta trebuie aleasa o saltea nici foarte moale, dar nici o saltea foarte tare.

Inaltimea patului este un alt criteriu care trebuie sa conteze foarte mult, iar aici trebuie mentionat faptul ca se pot gasi atat paturi joase, cat si paturi de inaltimi medii sau chiar si paturi inalte.

Dimensiunea patului conteaza foarte mult, iar aici se pot gasi paturi pentru doua persoane sau paturi pentru o singura persoana, asa ca trebuie tinut cont si de acest criteriu.

Stilul de amenajare al camerei conteaza foarte mult, pentru ca trebuie ales un pat care sa se incadreze perfect in stilul modern sau in stilul clasic, in functie de cum este amenajata camera.

Dimensiunile incaperii conteaza foarte mult, insa din fericire pentru cei care au o problema cu spatiul, se pot gasi acum si paturi rabatabile, iar astfel pe timpul zilei acestia vor economisi destul de mult spatiu rabatand patul.

Asadar, dupa cum se poate observa, in momentul in care vine vorba despre alegerea unui pat, cu siguranta trebuie tinut cont de mai multe detalii importante.

4 Shares
You May Also Like