Criterii importante la alegerea unui smartphone

0 Shares
0
0
0

Fiecare persoana detine in prezent un smartphone, iar acest lucru este cat se poate de firesc dat fiind faptul ca un astfel de telefon mobil dispune de o serie de specificatii tehnice impresionante.

Un telefon mobil inteligent poate fi utilizat in clipa de fata pentru a face o multime de lucruri (comparativ cu vechile telefoane care erau folosite doar pentru a comunica, si cam atat). De aceea, este foarte important ca fiecare utilizator sa cunoasca detaliile si criteriile cele mai importante de care se tine cont, pentru a face cea mai buna alegere.

Tocmai despre acest subiect vom discuta in randurile care urmeaza, deci merita sa cititi acest articol in continuare, pana la punctul final.

Procesor

Procesorul este o componenta deosebit de importanta a unui telefon mobil inteligent, dat fiind faptul ca acesta este cel care ajuta telefonul sa ruleze rapid sau lent. Cu cat vor fi instalate mai multe aplicatii si mai multe noi update-uri, cu atat procesorul va fi mai solicitat, iar telefonul va raspunde mai greu la comenzi.

De aceea, este important ca atunci cand va alegeti un smartphone, sa tineti cont de procesor, si in prezent sa alegeti un model cu procesor octa – core cu p frecventa de aproximativ 3 Ghz.

Memoria RAM

Un alt aspect important de mentionat in ceea ce priveste alegerea unui smartphone, este legat de memoria RAM a telefonului. Cele mai performante telefoane au memoria RAM cuprinsa intre 8 si 16 GB, in timp ce telefoanele midrange au memoria cuprinsa intre 4 si 8 GB RAM. Este foarte important ca utilizatorii sa aiba la cunostinta faptul ca aceasta memorie nu se poate extinde, la fel ca spatiul de stocare.

Spatiul de stocare

In ceea ce priveste spatiul de stocare, acesta reprezinta o alta componenta importanta in ceea ce priveste alegerea unui telefon mobil inteligent. Inca exista telefoane pe piata cu 32 GB spatiu de stocare, dar aceasta memorie este destul de mica.

Pentru un utilizator obisnuit, un telefon care are 64 GB sau 128 GB spatiu de stocare, reprezinta o alegere optima. Pentru cei care au nevoie de mai mult spatiu de stocare, fie exista modele cu 256 GB spatiu de stocare, fie se recomanda alegerea unui card de memorie.

Baterie

Fara doar si poate, bateria este o componenta de care trebuie tinut cont la alegerea unui smartphone. Cele mai multe asemenea dispozitive vor fi incarcate zilnic, pentru ca exista multi factori care le descarca.

Cu toate acestea, este important ca atunci cand va indreptati atentia spre un smartphone in clipa de fata, sa alegeti un model care are bateria de minim 4000 mAh. O baterie de 3000 mAh cu siguranta este destul de slabuta pentru telefoanele din 2020/2021.

Camera foto

Traim intr-o perioada in care retelele de socializare sunt foarte importante pentru fiecare dintre noi. Acest lucru inseamna ca utilizatorii doresc un smartphone care sa faca poze de cea mai buna calitate, pentru a fi postate pe aceste retele.

Cele mai multe dintre telefoanele de pe piata dispun de camere impresionante. Cu toate acestea, modelele de la Samsung, Huawei, Apple si Sony impresioneaza la acest capitol.

Incarcare

In momentul in care vine vorba despre incarcare, majoritatea smartphone-urilor accepta tehnologia de incarcare rapida. Cele din gama de varf a producatorilor, dispun de functia de incarcare wireless. Unii utilizatori doresc neaparat un telefon care sa se incarce wireless.

Producator

Exista multi producatori pe piata, dar utilizatorii prefera Samsung, Apple, Huawei, Sony sau chiar si Nokia. Acestia sunt producatori renumiti pentru calitatea telefoanelor.

Asadar, acestea sunt cateva dintre cele mai importante detalii de luat in considerare de catre toti cei care se afla in cautarea unui smartphone in clipa de fata.

0 Shares
You May Also Like