Cu si despre Dalmatian

0 Shares
0
0
0

Celebrul caine patat este alegerea multor iubitori de animale din mai multe motive. Pe langa aspectul unic, aceasta rasa este menita in general stapanilor energici si activi, capabili de afectiune dar nu sentimentali in exces.

Un Dalmatian este un caine vioi, bine cunoscut pentru caracterul sau protector foarte dezvoltat. Acest animal emana vigoare si forta, este un caine puternic cu un corp musculos si parul neted.

Cunoscatorii stiu ca isi anunta prezenta cu un latrat foarte sonor. Expresia fetei impresioneaza prin sinceritate, exprimand inteligenta si loialitate. La maturitate, cainii au nevoie de hrana specifica lor. Asadar, pe un caine adult, ideal este sa il hranim cu Acana Ranchlands.

Cainele Dalmatian este un caine destept, care invata si prinde comenzi destul de repede. Acestia au fost dresati cu succes pentru recuperare, cautare si salvare, efectuarea de trucuri in cadrul spectacolelor de circ sau ca si caine insotitor al trasurilor. Dalmatienii va vor asigura o protectie excelenta. In unele locuri ale lumii acesti caini sunt foarte apreciati in politie, ca si caini de serviciu.

Cainii din rasa Dalmatian pot suferi si de unele boli. Dintre afectiunile cu impact mai mare asupra acestor animale, se mai pot enumera: pietrele la rinichi si alergiile pielii (in special la materiale sintetice din covoare), pericolul blocajului renal, tendinta spre obezitate. Stapanii trebuie sa aiba grija sa limiteze aportul de purine, sa respecte o dieta sanatoasa pentru a-i asigura cainelui o stare de sanatate buna si dupa o anumita varsta.

Ei trebuie sa isi hraneasca Dalmatianul cu mancare buna, iar alimentatia sa fie si pe baza de carne. De obicei mananca in medie 2 portii de mancare zilnic. Nu uitati de carnea de pui care este usoara, cea de porc fiind mai putin recomandata cainilor.

Daca li se ofera libertatea sa hoinareasca, vor face mai multe excursii zilnice pe cont propriu, deoarece adora sa cerceteze tot ce ii inconjoara. In mediul urban al zilelor noastre, este putin probabil sa supravietuiasca acestor escapade, de aceea trebuie opriti inainte de a se intampla ceva de genul.

Fiti prudenti si atenti chiar si atunci cand catelul a ajuns la maturitate. Chiar de doua ori mai atenti. Pe masura ce creste are nevoie de atentia voastra focusata 100% pe comportamentul lui.

0 Shares
You May Also Like