Porumbeii pot avea viermi intestinali – ce trebuie sa stii despre asta

0 Shares
0
0
0

Porumbeii pot fi afectati de viermi intestinali si multor crescatori le ia ceva timp pana cand isi dai seama de aceasta situatie.

Uneori starile lor sunt mascate de alte probleme sau crescatorii ofera porumbeilor medicamentatie de preventie – pentru diverse afectiuni – astfel ca nu isi dau seama prea curand de simptomele in caz de paraziti intestinali.

Cum iti dai seama daca porumbeii au viermi intestinali?

De obicei, cei afectati sunt mai somnolenti, nu au pofta de mancare si deci slabesc destul de mult intr-un timp scurt. Vor avea o greutate sub cea normala. De indata ce primesc tratamentul corect, starea lor se imbunatateste vizibil, devin mai vioi.

Penajul este zburlit, porumbeii au stari nervoase, ba chiar se pot depista urme de sange cand cotetul este curatat de murdarie. Trebuie spus ca pot exista in organismul porumbeilor si altfel de paraziti, in diferite organe. Dar dupa tratarea celor intestinali vor fi eliminati si ceilalti din organism.

Daca adultii sunt infestati, prin apa contaminata si puii lor vor avea de suferit. De obicei, porumbeii tineri sunt mai afectati.

Diagnostic

Se pot face doar presupuneri, insa diagnosticarea corecta vine numai dupa examenul microscopic. Sunt insa cazuri mai rare cand se recurge la acest lucru. Este considerata necesara mai intai de toate preventia. Asadar o data la 3 luni sunt recomandate medicamente porumbei, diluate in apa, lichid ce va fi disponibil intr-o zi si schimbat ulterior.

Un organism sanatos, un porumbel bine ingrijit, bine hranit va putea mentine infestarea cu viermi intestinali la un nivel optim, astfel incat acestia sa nu se inmulteasca incat sa ii provoace probleme.

Tratamente

Dupa diagnosticul clar, tratamentul este oferit de regula de veterinar. Acesta poate recomanda anumite produse, din experienta sa cunoscand ce are efect.

O recomandare pentru cei interesati de produse pentru porumbei, pentru diversele probleme ale acestora, este produsecolumbofile.ro. Tot aici sunt disponibile si produsele de ingrijire, de preventie sau numeroase tipuri de accesorii.

Revenind la tratamentul porumbeilor infestati cu viermi intestinali, trebuie spus ca orice tip de tratament medicamentos trebuie completat cu igiena si repetarea dozelor. Ce recomanda specialistii:

  • Dupa tratamentul antiparazitar o cura de 2 zile de multivitamine.
  • In ziua de administrare a tratamentului ar fi bine daca porumbeii primesc mai putina hrana decat ratia zilnica. Medicamentele administrate ar putea avea ca efect voma.
  • Tratamentul trebuie oferit intregului efectiv de porumbei, pentru a scapa de problema. Riscul de reinfestare apare daca nu primesc toti porumbeii acest tratament.
  • In functie de fiecare caz, tratamentul poate fi oferit cateva zile consecutiv si repetat la interval de 15 sau 21 de zile.
  • Post tratament ar trebui dezinfectat tot spatiul in care porumbeii stau, inclusiv recipientele de hrana si apa.

Porumbeii ingrijiti la timp nu ar trebui sa ajunga sa aiba mari probleme de sanatate din cauza parazitilor intestinali. Asadar trebuie observati constant, remarcand timpuriu ce stare au diferita si cercetand cauzele.

Produse de ingrijire pentru porumbei, de tratare sau preventie se regasesc la Radu Duo, produsecolumbofile.ro, putand fi comandate din cadrul paginii.

0 Shares
You May Also Like